Mobil Teknoloji

Xiaomi’den Büyük Hamle İlk Görüntüleme Çipini Piyasaya Sürdü!

Çinli telefon devi markası Xiaomi dışa bağımlılığı azaltmak adına yeni bir adım attt. İlkbahar konferansının ikinci turunda Xiaomi, Surge C1 adlı ikinci çipini duyurdu. Şu anda akıllı telefon üreticilerinin temel teknoloji olan çipler konusunda ustalaşması oldukça önemli. Bu anlamda Surge C1, Xiaomi’ye bağımsızlık kazandırmasa da ciddi bir övgüyü hak ediyor. Üstelik bu çip, Xiaomi’nin ilk profesyonel görüntüleme çipi ünvanını kazanmış oldu. Gelin bu surge C1 nedir bakalım.

Surge C1, kullanıcılara neler vadediyor?

Xiaomi, 2017’de piyasaya sürdüğü ilk Surge yongası olan Surge S1‘i piyasaya sürdü. Şirket, bu çipi birkaç akıllı telefon üzerinde  test etti. Fakat ilerleyen dönemlerde bu çip ile ilgili herhangi bir yeni gelişme ortaya çıkmadı. İlerleyen dönemlerde pek çok kişi Xiaomi’nin piyasaya çıkardığı bu çipi unuttu. Surge C1 ise Surge S1’in aksine, ISP tabanlı bir çiptir. Bu yeni çip, akıllı telefonların daha sofistike ve gelişmiş olan 3A işlemeyi gerçekleştirmesini sağlayacak. Bunu yaparken de kendi geliştirdiği ISP ve algoritmalarını kullanacak.

Çift filtreli Surge C1, yüksek ve düşük frekanslı sinyallerin paralel olarak işlenmesine yardımcı olacak. Sonuç olarak, sinyal işleme verimliliği %100 artacak ve 3A performansı da önemli ölçüde artış gösterecek. Genel olarak bakarsak, yeni duyurulan Surge C1 ISP yongası, üç alanda iyileştirmeler getiriyor.

 

1-Daha iyi bir otomatik odak, karanlık ışığa, küçük nesnelere ve düz alanlara odaklanma yeteneğini önemli ölçüde arttıracak.
2-Daha doğru beyaz dengesi, karmaşık ortam ışığını tamamen kontrol altına alacak.
3-Doğru otomatik pozlama yeteneği

Çipin kullanıldığı ilk akıllı telefon, Xiaomi Mi Mix Fold olacak. Böyle güçlü bir telefonda bile bu çipi görüyor olmamız, ileride başka cihazlarda da göreceğimiz anlamına geliyor. Lei Jun, “Yenilikçi teknolojilerin zirvesine tırmanmak istiyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir