Mobil Teknoloji

Sony, Xperia Z4’ü Tanıttı

Sony’nin merakla beklenen yeni akıllı telefonu Xperia Z4 piyasalara yavaş yavaş girmekte iken üretici firmadan gelen bilgiler de akıllı telefon kullanıcılarının nasıl bir cihazla karşılaşacaklarını az çok bildiriyor.

Sony’nin Xperia Z4’ü üretirken One M9’a rakip olabilecek donanımları cihazda bulundurmaya çalışıyor.

Metal bir kasa ile görünüm sunan Z4, bu kasasını 6.4 mm. kalınlığında bir incelikle birleştiriyor. Tabi ki en önemli ayrıntılardan biri de üst düzey donanımlara sahip bu cihazın ağırlığı, Sony burada da kalitesini kanıtlıyor ve 144 gram ağırlığında bir telefon üretiyor. Akıllı telefonların önemli sorunlarından biri olan dayanıklılık, Sony’nin teknolojisi ile ortadan kalkıyor ve su, toz gibi cihazı etkileyebilecek oluşumlara karşı teknolojiden faydalanıyor. İddia sahibi her akıllı telefon üreticisi gibi işlemci bölümünde 64 bit/2.0 GHz hızında Snapdragon’a yer veren Sony, bu donanımın 810 sürümünü kullanıyor. Ayrıca 3GB gibi önemli bir RAM kapasitesi ile kalitesini kanıtlıyor, tabi 32 GB’lık dahili depolama hafıza alanını da buna dahil etmek gerekir.

sony-xperia-z4-tanitildi-1

Live Colour LED ve TRILUMINOS teknolojileri ile görüntüsünde HD kaliteyi yakalamaya çalışanların Xperi Z4’ü denemeleri gerekir.

Birçok akıllı telefon üreticisi kameralarının çözünürlüğünü, kalitesini arttırmaya çalışırken Sony’de bu üreticiler arasında yer alıyor, 20.7 megapiksellik arka kamera çözünürlüğü ise bunun kanıtı. Ayrıca cihaz enerjisini 2930 mAh kapasiteli bataryadan alıyor.

Farklı renk seçeneklerinde sunulması beklenen Xperia Z4, bu yaz sezonundan öncelikle Japonya’da görülecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir