Mobil Teknoloji

Samsung’dan Galaxy S23 diğer telefonlara taş çıkartıcak özellik!

SAMSUNG GALAXY S23 ailesi için çalışmalarını hızlandırdı. İddiaya göre şirket, GALAXY S23 modellerinde uydu bağlantısı özelliği ile kullanıcıların karşısına çıkacak. SAMSUNG’UN HUAWEİ ve APPLE’DAN farklı olarak görüntü iletmeye imkan sağlayacağı belirtiliyor.

SAMSUNG GALAXY S23 serisi, uydu bağlantısı özelliği ile gelecek

Akıllı telefon piyasasında pazar payını artırmak isteyen şirket, QUALCOMM ile işbirliğine giderek GALAXY S23’e özel SANAPDRAGON 8 Gen 2 işlemci ürettirdi. 4nm teknolojisiyle üretilecek işlemcide 1 adet 3.36GHz ARM Cortex-X3, 2 adet 2.8GHz ARM Cortex-A715, 2 adet 2.8GHz ARM Cortex-A710 ve 3 adet 2.0GHz ARM Cortex-A510 çekirdek kullanılacak. İşlemcinin standart versiyonunda ARM Cortex-X3 çekirdeğin 3.2GHz hızında çalıştığını belirtmekte fayda var.

QUALCOMM, SANAPDRAGON 8 Gen 2’de Ray TRACİNG teknolojisini destekleyen ADRENO 740 grafik arabirimine yer verecek. Henüz kesinleşmese de QUALCOMM’UN GALAXY S23 ailesi için grafik arabiriminde de hız aşırtma yaptığı tahmin ediliyor.

Güney Koreli yayın ETNEWS’E göre SAMSUNG ELEVTERONİC, yakında piyasaya çıkacak GALAXY S23 cihazlarının uydu bağlantısı sağlaması için gerekli altyapıyı hazırladı. Şirket, IRİDİUM ile anlaşma sağlayarak 66 adet düşük yörüngeli iletişim uydusuyla ses ve veri iletişimi hizmeti verecek.

Şirketin HUAWEİ ve APPLE’DAN farklı olarak sesli iletişimin yanı sıra metin ve görüntü aktarımı da sağlayacağı belirtiliyor. Son iki yıldır uydu iletişimi teknolojileri üzerinde çalıştığı iddia edilen SAMSUNG, 2023 yılının son çeyreğinde yeni özelliğini test etmeye başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir