İnternet

Pirate Bay’ın Kurucusu Yine Gündemde

Son zamanlarda adını sıkça davalar ve sorunlu olaylarla duyduğumuz Pirate Bay adlı bittorrent sitesinin kurucusu olan Fredrik Neij bir sene önce tutuklanmıştı. Fredrik Neij bu olayla gündeme gelmesinin ardından şimdi de bulunduğu hapishaneden yaptığı isteklerle gündeme geliyor. Hapishanede video oyunları oynamak için yetkilerden oyun cihazı isteyen Neij’e yetkililer bunun için izin vermedi. Özellikle de NES (Nintendo Entertainment System) adlı 3. nesil oyun konsolu isteyen Neij bu isteğine cevap bulamadı.

Fredrik Neij bir yıl önce Tayland’da tutuklanmıştı, Pirate Bay’ın birçok ev ve kuruluşuna farklı zamanlarda baskınlar düzenlenmiş ve kurucularından daha önce de tutuklananlar olmuştu. İsveçli torrent sitesinin kanunsuz paylaşımlarda bulunurken bundan da hiç rahatsız olmadığı hatta bunu da açıkça belirttikleri de daha önceki haberlerde gündeme gelmişti.

Neij’in talep ettiği NES adlı oyun konsolunun hapishaneye girebilmesi için öncelikle yetkililer tarafından içine bakılması gerekiyor ancak oyun konsolunun sağlam yapısı buna izin verecek bir yapıda değil bu yüzden de Neij’in isteğinin gerçek olması imkansız görünüyor. Neij bu durumdan oldukça şikayetçi olacak ki hapishane yönetimine birkaç dolar vererek tornavida alması gerektiğini söylemesi manidar olmuş.

Fredrik Neij temyize götürdüğü bu kararı ile nasıl bir sonuç alabilecek gelecek günlerde göreceğiz ancak şu an için skandalların ve olayların ana mekanı olan Pirate Bay daha çok gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir