İnternet

Google Translate Artık Görselleri Türkçeye Çevirebilecek

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen kelime tercüme sistemi Google Translate (Çeviri) gelişiyor ve daha kaliteli bir hizmet sunuyor. Google Çeviri ile artık görsel öğeleri de Türkçeye çevirebileceksiniz. Daha önceden de bu konuda çalışmaların yürütüldüğü fakat günümüze sarkan bu proje sayesinde artık çok daha rahat bir şekilde çevirme işlemlerini yapabileceksiniz.
Google tarafından uzun süredir kullanılan bu çeviri hizmeti, daha önceden bu tarz bir hizmet vererek bazı dillerde görsel öğeleri çevirebiliyordu. Fakat Türkçe için henüz bu sistem gelişmemişti. Görsel çevirme sisteminde sadece 7 adet ülkeye ait resmi dili çeviren Google Çeviri, artık 20 dili daha çevirebilecek. Ayrıca bu sistemin mobil cihazlar için gerekli olan güncellemeleri de çok yakında gelecek. Yani iOS ve Android kullanıcıları da bu hizmetten faydalanacak.
Bu sayede artık nerede olursanız olun görselleri Türkçeye çevirebileceksiniz. Örneğin Amerika’da geziyorsunuz ve yazılan bir yazıyı anlamadınız. Hemen o yazının resmini telefonunuzla çekip, Google Çeviriden ne yazdığını öğrenebileceksiniz. Oldukça faydalı olacak bu yeni hizmet halihazırda 27 dil için hizmet veriyor. Fakat zaman içerisinde giderek artması bekleniyor.
Ayrıca bu hizmetten faydalanmak için illa internete bağlanmanız da gerekmiyor. Yani çevrimdışı olarak Google Çevirinin bu yeni özelliği olan görselden yazı çevirmeyi kullanabiliyorsunuz. Bu uygulamayı kullanabilmeniz için ilk olarak bir dil seçip, daha sonrasında ise 2 MB büyüklüğündeki yeni dil güncellemesini önceden yüklemeniz gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir