İncelemeler

Samsung ve LG gelecek yıl şeffaf oled üretimine başlayacak

Televizyon tasarımları giderek şeffaf hale gelmekte, hatta yapılan açıklamalarda tamamen şeffaf ekranlardan bahsedecek gibi görünmekteyiz. Samsung ve LG gelecek yıl şeffaf oled üretimine başlayacak, haberleri gelmeye başladı. Bu alanda çok isabetli iddiaları bulunan Digitimes Research tarafından verilen haberlerde gelecek yıldan itibaren bu markaları şeffaf ekran üretimde görecek olduğumuzdan bahsediliyor. Aslında ilk prototipleri tanıtılmıştı. Şeffaf ekran teknolojisine sahip ekranlarda şuan anda yüksek kontrast ve daha yüksek parlaklık sunuluyor. Gelecek yıl üretime başlanacak modellerin öne çıkacak özellikleri ise şeffaf yapıları olacak gibi görünüyor.

Bu alanda ilk hamle gelen teknoloji haberlerine Samsung’un olacak, 2016 yılında 55 inç ekran büyüklüğüne sahip ultra HD yani 4K çözünürlüğüne sahip şeffaf Oled ekranların üretimine başlaması bekleniyor. Seri üretime başlanacağı haberleri gelmekte ve pek yakın bir gelecekte arkadan bakıldığında kendinizi görebileceğiniz televizyonlar çok daha mükemmel ekran kalitesi maslak escort ile solanlarımızda yer alacak gibi görünüyor. Lg’nin ise 2017 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor. Şeffaf oled ekran seçenekleri için 60 inç ultra HD çözünürlüğü kullanması beklenen marka, bu alanda Samsung’un en önemli rakibi olacak gibi görünüyor.

Yapılan teknoloji incelemelerinde oled ekranların çok daha mükemmel ekran deneyimi sağladığı ortaya çıkarılmış olmaktadır. LCD panellerle karşılaştırıldığında ise şeffaflığından dolayı tercih sebebi olacak olan Oled televizyonlar, çok daha yüksek maliyetlerde olacak ve piyasanın en gözde ürünleri de olsa en pahalı cihazları olarak sunulacaktır. Seri üretime geçildikten iki yıl sonrasına maliyetlerin düşeceği söylenebilir, bu da çok uzak bir zaman aralığı değildir. Teknolojik yeniliklerin ilk çıktığı yıllarda çok daha yüksek aralıklarda fiyatlara sahip olması her alanda karşılaşılabilir olmakta ve zaman içerisinde artan üretim ve satış miktarı ile fiyatlarda daha makul aralıklara çekilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir