İncelemeler

LG dünyanın en büyük oled ekranını tanıttı

Teknolojik gelişmeler arasında televizyonlar farklı özelliklere bürünmekte, bu alanda önemli bir marka olan LG dünyanın en büyük oled ekranını tanıttı. Inceheon Uluslararası hava alanında tanıtılan bu OLed ekran milyonlarca yolcunun geçtiği bu yerde mükemmel görüntüler oluşturmaktadır. Fransız tasarım şirketi ile ortak çalışmalarla hazırlanan bu ekran Güney Kore’de ilk defa görücüye çıktı. Amaç ise bu şekilde kullanılan dev yapılarda bu ihtiyaçlara mükemmel çözümler sunabilmekti. BU havaalanı ödüllü bir tasarıma sahip olmakta ve LG ELektronic seçtiği bu alanda ekranlarının göz alıcı manzaralar oluşmasını sağlamıştır.

Uluslararası hava alanından geçen tüm yolcuları bilgilendirmek amacı ile kullanılması planlanan bu ekranlardan tam 140 tane kullanılmış ve her birinin boyutu 55 inç olmaktadır. Ekranları daha özel hale getiren tasarım ise kavisli Oled panelinde yapılan birleşim olmaktadır. Gelen teknoloji haberlerinde toplamda yükseklik olarak 13 metre olan ekran 8 metre genişliği ile de dünyanın en büyük Oled ekranı olmaktadır. Karşılaştırma yapacak olursa gemilerde kullanılan yük konteynırları düşünüldüğünde bunlarda üç tanesine denk gelmektedir. Gökyüzünde izlenen hava fişek gösterileri kadar etkileyici olan görüntüsü bulunmaktadır. LED ekranlarda kullanılan ışıklandırma sistemine gerek duymayan Oled teknolojisi, özel bir ışıklandırma teknolojisi ile çalışmaktadır. Yani her bir piksel üzerinde ayrı bir ışıklandırma bulunmaktadır.

Havaalanında iki adet bu şekilde ekran kullanılmakta ve oldukça hafif ve esnek olan bu ekranların tavana asılması da çok pratik bir şekilde yapılmış olmaktadır. Yapılan teknoloji incelemelerinde kullanılan teknolojinin mükemmel bir görüntü ortaya çıkardığı görülmektedir. Milyonlarca yolcunun geçtiği bu havaalanındaki yolcular oldukça şanslı olmakta ve sağlanan mükemmel görüntü ile karşılanan yolcuların bu deneyimlerini unutamayacakları görülmektedir.

One thought on “LG dünyanın en büyük oled ekranını tanıttı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir