İncelemeler

Google, Touchwiz optimizasyonu için Samsung’a yardım edecek

Son günlerde piyasalarda çılgın bir iddia dolaşıyor. Google, Touchwiz optimizasyonu için Samsung’a yardım edecek, haberleri piyasada konuşulmaya başlandı. İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde Samsung, Android işletim sistemi bulunan tüm akıllı cihazlarında tescilli olarak kullandığı Touchwiz optimizasyonu için pek çok yenilikler yaptı. Gelen haberlerden anlaşıldığı üzere 2016 yılında da bu yenilikler çok daha profesyonel bir düzeyde devam edecek gibi görünüyor.

Akıllı cihaz ve tabletlerde baş gösteren bazı sorunların hala devam ediyor olması bu yeniliklerin yeterli olmadığının göstergesi olmaktadır. Galaxy S6 gibi tepe modellerde kullanılan 3 GB Ram özelliklerinde görülen kötü yönetim, bu özelliklerin hala geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Ram özelliği 4 GB olan Galaxy note5 ve edge modellerinde de Touchwiz ara yüzü sorunlar oluşturmuştur. Bu alanda gelen teknoloji haberlerinde bu ara yüze Google’ın el atacağı söyleniyor. Samsung Viet oldukça güvenilir bir kaynak olmakta ve bu haberlerin bu platformlarda dillendirildiği görülmektedir. Oluşan sorunların çözülmesi için Samsung’a yardım etmek isteyen Google, bu alanda dünyanın en çok kullanılan Android tabanlı ara yüzünün daha profesyonel özelliklerde olmasını istiyor.

Bu alanda işbirliği yapmaya hazırlanan Google’ın Touchwiz ara yüzü için daha öncede müdahalelerde bulunduğu bilinmektedir. Güney Koreli üreticilere doğrudan bir yardım olmasa da dolaylı olarak yardımı dokunan Google, Ram yönetimi konusunda sağlayacağı destek ile cihazların çok daha başarılı kullanımlar oluşturacağı düşünülmektedir. Yapılan teknoloji incelemelerine göre Samsun bu alanda artırdığı ram kapasitesi ile istediği oranlarda başarı yakalayamıyor. Bu alanda özellikle Google Samsung’a eleştirilerde bulunmuştur. Galaxy Tab Pro serisinde yer verilen Magazine UX ara yüzünün oldukça abartılı olduğunu düşünen Google’ın yaptığı bu eleştirilerden sonra Samsung bu alanda kullandığı ara yüzü sonlandırmıştı.

5 thoughts on “Google, Touchwiz optimizasyonu için Samsung’a yardım edecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir