Genel

YOUTUBE KISMEN PARALI OLUYOR

Dünya çapında popülaritesi bulunan youtube kısmen paralı oluyor ve çok yakında geçmesi beklenen bu sistemde ücretli abonelik hizmetlerinin olacağı beklenmektedir. Ücretsiz olarak bazı videoların izlemeyeceği ve ücretli olan abonelerin de reklamsız video keyfi yaşayabilecekleri söylenmektedir. Bu haberlerde görüldüğü gibi youtube artık milyonlarca kişinin ücretsiz kullanabileceği bir platform olmayacaktır.
21 Ekim’de resmi bir tarihin açıklanması beklenmekte ve aylık ya da birkaç aylık paket kullanımları ile kullanıcılara ücret karşılığında abonelik sistemi getirilmesi beklenmektedir. ABD ‘de yapılacak açıklamaya çok az bir süre kalmakta ve kullanıcılar platformu kullanabildiği ücretsiz son günleri olabilir. Yapılan teknoloji haberlerine göre yapılacak açıklamada oldukça derinlemesine yeni bir oluşumun açıklanacağı beklenmekte ve açıklama öncesinde akıllarda onlarca soru dolaşmaya devam edecek gibi görünmektedir.
Youtube ücretsiz kullanımları devam edecek, ancak bu kullanım büyük olasılıkla sınırlı videolar üzerinden devam edecektir. Sisteme abone olan milyonlarca üst düzey içerik üreticisi ile ortak olarak alınan bu kararla işbirliği yapana temsilciler teknoloji incelemeleri gibi farklı videoların bir kısmının yine ücretsiz olabileceğini belirtmektedir. Yapılacak resmi açıklama ile tüm sorular cevaplarını bulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir