Genel

Youtube 360 Derece Canlı Yayın Sunacak!

Youtube 360 Derece Canlı Yayın

Youtube 360 Derece Canlı Yayın Sunacak!

Video platformu olarak yayın hayatına başladığı günden bu yana geniş kullanım oranlarına ulaşan ve alanın en çok tercih edilen platformlardan biri olan Youtube platformu çeşitli özellikleriyle dikkat çekmenin yanı sıra yeni özellikleriyle de isminden sıkça bahsettirmeye devam ediyor. Google’ın sahibi olduğu Youtube platformu çeşitli fikirlerden yola çıkılarak geliştirilmeye devam ediyor. Şimdi de 360 derecelik canlı yayın deneyimi sunmaya hazırlanan platform bu tarz videoları desteklediğini de gösteriyor. Bilindiği üzere platform 360 derecelik videoları desteklemekte. Samsung Gear VR gibi bir takım cihazlarla izlendiği takdirde sanal gerçeklik deneyimi sunan bu videolar pek çok kişinin dikkatini çekebilir.

Youtube 360 Derece Canlı Yayın Sunacak! Önceden kaydedilmiş ve hazırlanmış içeriklerin zaten halihazırda Youtube platformu üzerinde desteklendiği ve yayınlandığı biliniyor. Peki o an gerçekleşen bir etkinlik ya da konseri 360 derecelik bir açıyla izleyebileceğinizi söylesek ne düşünürdünüz? Fazlasıyla meraklandınız öyle değil mi? Youtube platformu böylesi bir imkan için hazırlıklarına başlamış durumda. Buzzfeed platformunda çıkan habere göre şu anda böylesi bir özellik geliştiriliyor. Meerkat, Periscope ve Facebook Live Video gibi çeşitli canlı yayın organları şu an için kullanıma hazır olsa da 360 derecelik canlı yayın yapan özellik yepyeni bir deneyim olma özelliği taşıyor. Dünyanın en çok kullanılan video platformu Youtube’a yakışır bir özellik olacağından hiç şüphe yok. İnsanların aradıkları video içeriklerini hiç tartışmasız bu platform aracılığıyla buldukları ve izledikleri biliniyor. Platformun yanı sıra onlarca video platformu açılsa da Youtube’un tahtını sallayacak bir platform henüz açılmış değil.

Youtube 360 Derece Canlı Yayın Sunacak! Tüm dünya genelinde kabul görmüş ve insanları kendine alıştırmış olan Youtube video platformu ciddi kullanıcı kitlelerine sahip. 360 derecelik canlı yayınları şu an için destekleyen cihazlar mevcut ancak çekim kaliteleri pek de kullanışlı olmadıklarını gösteriyor. Youtube’un üzerinde çalıştığı yeni özelliğin akıcı ve kaliteli videoları canlı bir şekilde 360 derecelik açılarla izleme şansı vereceği aşikar. Şu an için bir söylenti olarak ifade edilen bu özelliğin platforma eklenip eklenmeyeceğini zaman gösterecek. Akıllıca tasarlanması halinde geniş bir kitlenin dikkatini çekeceğini düşünüyoruz.

Youtube 360 Derece Canlı Yayın
Youtube 360 Derece Canlı Yayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir