Genel

Yeni Trafik Canavarı: WhatsApp

 

Uzmanlar her ne kadar sürekli olarak sürücüleri uyarıyor olsa da son zamanlarda artan kazaların istatistiki verileri oldukça korkutucu. Özellikle trafik esnasında akıllı telefonlarınız ile WhatsApp ve benzeri uygulamaları kullandığınızda kaza riskiniz yüzde 20 oranında artmakta.

Almanya Duisburg Essen üniversitesinde görevli olan araştırmacı Micheal Schreckenberg son yıllarda yapılan kazaları araştırmış. Yapılan araştırmalar kazalarda son yıllarda ciddi bir artış olduğunun ve bu artışta WhatsApp kullanımının ön plana çıktığı gözlenmiş. Yapılan araştırmaların çarpıcı sonucu bir yıl içinde meydana gelen 2 milyon 400 bin kazanın 300 bin civarında bir kısmı akıllı cep telefonu kaynaklı olduğu kaydedilmiş.

Yine Almanya’da başka bir araştırma kuruluşunun yaptığı belirlemelere göre ise her 10 kazadan 1 tanesi WhatsApp kaynaklı.

Direksiyon başında yapılan anlık dalgınlıklar ya da başka bir şeyle ilglenmenin telafisi olmayacak sonuçlar doğurabileceğini açıklayan uzmanlar özellikle aktif araç kullananların mesaj, uygulama ve diğer akıllı cihaz özelliklerinin kullanmamalarını can ve mal kaybı yaşanmaması adına önemli olduğunu belirttiler. Bu şekilde hem kendinizi hem de başkalarını riske atmamak adına sürücülerin cep telefonunu direksiyon başında ellerine almamaları en uygunu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir