Genel

Volvo 2020 Yılı için İddialı Geliyor!

2020 yılına kadar piyasa içerisinde süreceği araçlarında ki yazılım ve donanım açısından özelliklerini en ön plana çıkartarak bir açıklama sürecinde bulunan Volvo, Sürücülerin hiçbir şekilde artık kazalarda ölmeyeceğini dile getirdi. Her otomobil üreticisi firmasının kendinize bazı özgü kriterleri oluşturuyor. Bazılarında tasarımıyla birlikte kullanıcıların hayallerini süsleyen aracı üretmeye çalışırken, Bazıları ise Çin sınırlarında akıllı telefon üreticileri gibi etkili fakat ucuz seviyede otomobil üretimi yaparak çoğu kitleye ulaşmasına neden oluyor.

Volvo firması ise yukarıdaki düşüncelerin hepsini benimseyerek beraberinde sürücülerin güvenliğini sağlama açısından hareket ediyor. Yapılan son açıklamalarda görebildiğimiz gibi firma, Güvenlik alanını da çıtayı çok yükseğe çıkartmış durumda. Sürücülerin yaklaşık olarak 2020 yılından itibaren kaza sürecinde hayatını kaybetmelerinin önüne geçeceklerini açıklayarak, Bu işlemi gelişmiş sensör sistemleri ile sağlayacağını vurguladı.   Araç üzerinde kullanıma çıkacak olan bu sensörler, Araçların kaza yapma sorunlarını ortadan kaldıracak fonksiyonlara sahip olmalarının dışında sürücüsüz bir şekilde aracın kontrolünde büyük bir rol oynuyor.

Konuyu biraz daha açacak olursak yayaların geniş alanı, şeridin takip edilmesi, çarpışmaların önüne geçişmesi aynı zaman da yola aniden çıkan hayvan ve yayaların tespit edilmesi gibi büyük fonksiyonlar sayesinde sürücüler hem kendilerini hem de başka canlı türlerinin hayatlarını koruyabilmiş olacak.

Volvo açıklamaların devamın da güvenli bir sürüş için sürücülerin sadece otomatik sürüş modunu kullanmalarını hiçbir şekilde yeterli olmayacağını açıklayarak, Firma bünyesinde Güvenlik Mühendisi olarak görev yapan Erik Coelingh, Geliştirilen güvenlik sistemlerinin kullanıcıların kontrolü altında faaliyet göstermesinin çok daha etkili olacağını savunuyor.

Volvo’nun yaklaşık olarak 2020 yılına kadar piyasaya sunmayı hedeflemiş olduğu araçlarında meydana gelecek olan kazaları önleyici teknolojik çözümleri, Sadece Volvo tarafından üretilmiş ve piyasaya sunulmuş durumda değil. Bunların dışında Volvo’nun nu konu üzerinde ki hassasiyet, Volvo’nun güvenlik sürecinde sağlamış olduğu başarılar uluslararası çap içerisinde bir prestij sürecine sahip olmasına yardımcı olacak. Bakalım ilerleyen zaman dilimlerinde Volvo ne gibi başarılar izleyecek büyük bir merak konusu. Konu hakkında ki düşüncelerini bizlerle yorum olarak bildirebilirsiniz.

office 365 satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir