Genel

Unutulmuş İnternet Efsaneleri

 

                            Bir devrin “ asla unutulmazlar” denilen İnternet Efsaneleri, şimdilerde tozlu raflara kalktı. Gelişen İnternet teknolojisi, akıllı telefonlar ve bir dünya uygulamayla beraber artık onları yok oldu gitti. Gelin bir dönemin başından kaldırmayan, Bilgisayara adeta kitleyen efsanelerine bir bakalım;

 

-Messenger

      

               Microsoft tarafından 1999 Yılında büyük umutlarla yayınlanmış, o dönemde efsane olmuş bir uygulama yazılımı. Şimdiki “ Skype” uygulamasının da temellerini attığı bir program. Gerçekten de Messenger olmasaydı,  Skype uygulaması da zor olurdu demek yanlış olmaz gibi. Ama zamanla Messenger artık yerini yeni programlara bırakmak zorunda kaldı.

 

– mIRc

 

                          Hiç kuşkusuz “ Chat” devrimini başlayan program. Bununla beraber “ Kızlarla konuşma” hayalleri erkeklerin tek amacı olmuştu. 1995 Yılında yayınlanmış ve o dönemlerde Chat ne demek? İnsanlara öğretmişti.  Sohbet etmek için resimsiz bir şekilde yazışmalar ve “Nick” denilen o kodlamaların yer aldığı bu  uygulama programı ne kadar da popülerdi. Bazen sohbetler edilir hakkında ama o artık bir efsane.

mirclist

– MySpace

 

                               2002 Yılında bir genç tarafından kuruldu. O dönemin “ Facebook’u”  demek yanlış olmaz. İnsanların fotoğraflarını yükleyerek, paylaşımlarda bulundukları sosyal bir ağdı. 100 Milyon Üye sayısına ulaşmış, fakat 2011 yılında el değiştirmişti.

myspace_2012_original_logo

– Yonja

 

                                “Yeni arkadaşlar edinmek, daha yeni çevreler tanımak”  gibi sloganlarla 2000 yıllarda kurulan Yonja, o döneme çok ama çok popüler olmuştu. Ne yazık ki günümüze kadar gelmeyi başaramadı.

Yonja-Giriş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir