Genel

Ünlü Japon Kılıçlarının Sırrı

Hattori Hanzo ismini kesinlikle bir yerlerden duymuşsunuzdur. Ünlü kılıç ustası ve üreticisi olan Hattori Hanzo, yaptığı kılıçlar ile tüm dünyada çok ünlü olmuştur. Bu kılıçların en önemli özelliği ise çok keskin olması ve kılıçta kullanılan çeliklerin tamamen kusursuz olmasıdır. Çünkü bu kılıçlar çok kaliteli bir işçiliğin sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Normalde bir kılıcın yapılabilmesi için iyice dövülmesi  gerekir. Daha sonrasında ise tavlama yapılarak sertleştirme yapmak gerekir. Fakat bu ünlü Japon kılıçlarında kullanılan teknikler çok daha farklıdır. Çelik dövüldükten sonra üstüne kat kat yeni dövülen çelikler eklenmektedir. Yaklaşık olarak 32 bin çeliğin birleşiminden oluşan bu kılıçlar çok keskindir.

Katana isimli bu kılıçlar birçok çeliğin dövülmesi sonucunda ortaya çıktığı için mükemmel malzemelerdir. Kurşunu bile rahatlıkla kesebilecek bu kılıçlarda en büyük testler uçak savarlar üzerinde kullanılmıştır. Uçak savar mermilerinin 7 tanesini kırılmadan kesmeyi başaran bu katanalar, 8. mermide kırılmıştır. Ayrıca hassasiyeti de çok fazladır. Yani saç telini kılıcın üstüne bıraktığınızda bile saçı ikiye ayıracak derecede hassasiyeti vardır.

Bu kılıçların Japonya dışına çıkması da yasaktır. Japonya geleneklerine göre bu tarz kültürel eşyaların sadece Japonya’da var olması sağlanmıştır. Amerika ya da Avrupa’da göreceğiniz kılıçlar ise o ülkelerde üretilmiştir. Yani Japonya üretimi değildir. Yani bu kılıçların gerçeklerini görebileceğiniz tek yer Japonya’dır ve mükemmel bir mühendislik harikası olarak bilinmektedir.

2 thoughts on “Ünlü Japon Kılıçlarının Sırrı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir