Genel

Karanlıkta Görme Yetisi Sonradan Kazanılabilir Mi?

Başlıktaki soruya cevap niteliğinde bir grup bilim adamının yaptığı bir çalışmadan sizleri haberdar etmek istiyoruz. Çalışmanın kilit noktasını Chlorin E6 isimli kimyasal bir madde oluşturuyor. Derin deniz balıkları üzerinden elde edilen bu kimyasalın gece karanlığında görebilme yetisi kazandırdığı iddia ediliyor.

Chlorin E6 1960’lı yıllarda kanserin birkaç türü üzerinde ve fareler üzerinde sıkça denenmiş bir kimyasal. Kendilerine “Science For The Masses” ismini vermiş bir grup bilim adamı tarafından Gabriel Licina isimli kişi üzerinde göz damlası şeklinde kullanılan Chlorin E6, Gabriel’e 50 metrelik alanda karanlıkta tüm nesneleri “kısmen” görebilmesine olanak sağlamış. Bu arada Gabriel Licina’nın bu deney için gönüllü olarak denek olduğunu belirtmekte fayda var.

karanlik-gorme-yetisi-sonradan-kazabilabilir-mi-1

Gabriel’ın Chrolin E6 içerikli göz damlasını kullandıktan sonra, görme yetisinde herhangi bir bozukluk olmadığı, gün ışığında sorun yaşamadığı ve 10 metrelik mesafede karanlıkta tüm nesneleri net bir şekilde görülebildiği belirtilmiş. Mesafe arttıkça görüntünün bozulduğunu dile getiren Gabriel 50 metrelik mesafede sadece cisimlerin varlığını ayırt edebildiğini dile getiriyor.

karanlik-gorme-yetisi-sonradan-kazabilabilir-mi-2

Bu deney ile bilim tarihine ismini yazdıran Gabriel ve çalışmayı sürdüren bilim adamları bu çalışmanın daha ileri noktalara taşınabileceğinden oldukça umutlu. Özellikle stratejik çalışma alanlarında devrim niteliğinde olan bu çalışmanın ilerleyen günlerde nasıl gelişmeler ile karşımıza çıkacağını sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

Biohacking

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir