Genel

İnsanlar Olmasaydı Dünya Nasıl Olurdu?

Herkesin aklına bir kez bile olsa biz olmasaydık dünya nasıl olurdu diye bir düşünce gelmiştir. Yapılan birçok araştırmaya göre eğer insanlar olmasaydı, dünyanın ekosistemi bozulmaz ve çok daha doğal bir yaşama ortamı olurdu. Çünkü insanlar hâlihazırda dünyadaki en zarar verici canlılar olarak nitelendiriliyor ve kesinlikle dünyanın ekosistemini bozuyor.

Eğer insanlar olmasaydı; sadece Afrika’da değil, aynı zamanda Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’da da birçok vahşi hayvan olacaktı. Normalde Afrika’da bu kadar fazla hayvanın olmasının ana nedeni ise insanların doğal çevreye Afrika’da minimum zarar vermesi olarak gösteriliyor. Hâlihazırda Avrupa, Amerika ve Asya’nın belli bir kısmında hiç vahşi hayvan yer almıyor.

Kısacası insanların yaşam alanı içerisinde başka hayvanlara yer verilmiyor. Buradan da az çok durumun ne kadar vahim olduğunu anlamak mümkündür. İnsanların balık avlama oranları uçan yırtıcı hayvanlara göre 14 kat, karadaki yırtıcı hayvanlara göre ise 9 kat fazladır. Yani ekosisteme ciddi bir şekilde hasar verilmektedir.

Ayrıca normalde ekosistemde av olan hayvanlar, yaşlı, yaralı, genç, yavru ya da hasta olanlar olduğu bilinirken insanların avladığı hayvanların ise genelde en iyi doğurganlık döneminde olanlar olduğu görülüyor. Yani insanlar hayvanların üremesine dahi izin vermiyor. Tüm bu araştırmalar neticesinde de her geçen gün dünya daha da yaşanmaz bir yer haline geliyor. Dolayısı ile bu konuda ciddi anlamda bilinçlenmek gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir