Genel

İNSAN BENZERİ YENİ TÜR BULUNDU

Yıllardır insanların hep gündeminde olan evrende yalnız olup olmadığınız, uzayda başka canlıların yaşayıp yaşamadığı düşüncesi, bilim- kurgu filmlerinin en çok beğenilen yapımlarına da zemin hazırlamıştır. Güney Afrika’da yürütülen araştırmalarda insan benzeri yeni tür bulundu, haberleri yeni keşiflere kapı aralayacak cinsten.
Geçmişte yaşayan farklı canlılar olup olmadığını araştıran bilim adamları, buldukları kemik kalıntılarından insana benzeyen farklı bir canlı türü keşfettiklerini düşünmektedir. Bu yeni türe homo naledi adı verildi ve bu iskeletin benzer özellikleri bulunmakta. Bulunan kemiklerin yapılan bir tören ile gömüldüğü düşünülmekte, çünkü özenli bir durum söz konusudur. Modern insanın kemik yapısına oldukça benzer olsa da insana benzeyen yeni tür olduğu iddia edilen bu kemiklerde belirgin farklılar bulunsa hayvanlara ait olmadığı düşünülmektedir.
Henüz hangi kategoride yer alacağı belli olmayan bu kalıntılarında el, ayak ve kafatasında insanlara olan benzerlik önümüzdeki günlerde de çok tartışılacağa benzemektedir. İnsan benzeri yeni tür için uzun ve ciddi araştırmalarında devam edeceği de belirtilmiş olmakta ve homo naledi olarak adlandırılan bu yeni türün akıbetinin bu araştırmalar sonucu net bir şekilde ortaya çıkabileceği söylenmektedir. TV belgesellerinde de çok fazla işlenen bu konular herhangi bir kanıt olmaksızın ortaya atılmakta, merakların üzerinde toplandığı alanlar olduğu için de oldukça fazla izleyicisi bulunmaktadır. İnsan dışında yeni türler olup olmadığına dair tüm dünya da araştırmalar yapılmakta ve bilim adamları buldukları her iskelet parçasını araştırmalarının ilerlemesinde kullanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir