Genel

Google Bilim Fuarı 2015’te Türkiye’den 5 Finalist Projeye Yer Verildi

Google bilim fuarı her yıl düzenlenmekte olan dünya genelinde dünyayı değiştirecek fikirlerin insanlar tarafından paylaşılmakta olduğu bir yapıya sahip olduğu bilinmektedir. Google bilim fuarı 2015‘te epey uzun zaman alan titiz değerlendirmeler sonucunda finalistlerini 90 farklı bölgeden seçmiş oldu.

2015 yılı itibariyle Google bilim fuarında dünyayı değiştirecek 90 farklı fikre yer verilmiş oldu.Bu fuarda Türkiye’de 5 farklı proje yer alacak. Dünya genelinde 13 ile 18 yaşları arasında yer alan öğrenciler üzerinde birtakım denemeler sonucunda elde ettikleri ürünleri ve fikirleri, tutkuları yansıtacak bir şekilde sunacaktır. Google Bilim Fuarı Türkiye Temsilcileri

Kimileri başarılı görülecek, kimileri başarısız olacak olsa da fikirleri hayata geçirmenin Google gözü önünde ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Türkiye’den giden fikirler arasında şunları inceleyebiliriz;

TED Ankara Koleji Sema Akkurt kaçınılmaz atıkların doğal antianjiojeniklere dönüştürülmesi üzerine güzel bir proje ile katılmış oldu.

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesinden Cem Buğra Kabaoğlu yaraları iyileştiren bir sprey adı altında yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayacak kök hücre ve epitel doku hücrelerinin kullanımına yönelik bir çalışma ile katılıyor.

TED Antalya Koleji Gaye Satılmış ve Alper Yılmaz tarafından yapılmakta olan elektrospinning yöntemi ile üretilmiş olan nanomanyetit katkı bulundurmakta olan elektromanyetik dalgalardan korunma kalkanı projesi ile Türkiye’yi temsil ediyor.

Özel Ege Lisesi öğrencilerinden Berk Eralp Öz ve Mustafa Emin Toz görme engelli bireyler için pasif rfid tabanlı akıllı sinyalizasyon ve navigasyon sistemi ile başvuruda bulundu.

Özyeğin üniversitesi öğrencileri arasında yer alan Metehan Emlik ise küresel olmayan astronomik cisimler için sistemi tasarım projesi ile Türkiye’yi temsil etmekte olan isimler arasında yer aldı. Böylelikle dünya genelinde 90 farklı yerden 90 farklı genç bilim insanları 21 Eylül’de California da düzenlenecek olan ödül töreninde görmemiz mümkün olacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir