Genel

En İyi Mobil Antivirüs Uygulamaları

2015 Senesinin En Çok Beğenilen Mobil Antivirüs Yazılımları

Akıllı telefonlar her geçen gün hızla gelişiyor ve çok daha iyi seviyeye geliyor. Gayet normal olarak da insanlar akıllı telefonlarını kullanmak için çok daha fazla çaba harcıyor. İnsanlar bu kadar çok çaba harcarken tabi kötü niyetli insanlarda internete daha fazla virüs yazılımı ekliyor ve doğal olarak bir yazılım indirmek istenirken büyük sıkıntılar ile karşılaşılabiliyor. Bu virüslerin kontrol altına alınması içinde kaliteli ve yüksek korumalı bir antivirüs yazılımına ihtiyaç duyuluyor. İyi bir antivirüs yazılımı sayesinde çok daha rahat bir şekilde indirmek istenen uygulamalar indirilirken, akıllı telefon hiçbir şekilde kötü yazılımlardan etkilenmiyor. Ayrıca telefonun ömrü çok daha uzun oluyor. Bunlara dikkat eden insanlar bu anlamda oldukça güzel bir hizmete kavuşuyor. Bu konuda bizde sizlere bu yazımızda 2014 senesinde dikkat çeken ve 2015 senesinde de aynı şekilde kaliteli sonuç verecek antivirüs yazılımlarından bahsedeceğiz. Bu sayede sizlerde çok daha rahat bir şekilde istediğiniz güvenliği sağlamış olacaksınız.

CM Security

Google Play Store’un en beğenilen antivirüs programlarından birisi olan CM Security, 3 milyondan fazla kullanıcı tarafından 5 yıldız alarak ödüllendirildi. AV-TEST’in bu yılın başında gerçekleştirilen güvenlik yazılım testlerine göre CM Security kötü amaçlı yazılımları bulma konusunda yüzde 100 oranında başarı gösterdi. Buradan da anlaşılacağı gibi program oldukça beğeni topladı. 200 milyon kadar kullanıcıya hizmet veren CM Security adlı antivirüs uygulaması gerek hızı gerekse de güvenilirliği ile tercih edilebilecek en kaliteli ve ücretsiz antivirüs programlarından birisi olarak dikkat çekiyor.

360 Security

360 Security antivirüs yazılımı neredeyse 2 milyondan fazla mobil kullanıcı puanlamasında 4.25 puan almayı başaran ender antivirüslerdendir. Bunlara ek olarak Google üzerinden 6 milyon kez tavsiye edilen 360 Security, basit ara yüzü ve kullanıcı dostu alt yapısıyla beğeni topluyor. Bugüne dek görmüş olabileceğiniz antivirüs programları arasında en iyi görsel temaya ve tasarıma sahip olması sayesinde insanların daha rahat kullanmasını sağlıyor. Buna ek olarak anti spyware, yazılım açıkları konusunda da oldukça başarılı olan uygulama gereksiz dosyaları ortadan kaldırmak içinde oldukça güzel bir tercih olacaktır. Toplamda 450 milyon kadar akıllı telefon ve tablet kullanıcısı tarafından kaliteli bulunan 360 Security mobil antivirüs yazılımı Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Avast! Mobile Security

Bilgisayar kullanıcılarının çok iyi bildiği Avast artık Android’li mobil cihazlar içinde bu kaliteli hizmeti vermeye devam ediyor. 7,5 milyonu aşkın Android akıllı telefon kullanıcısı tarafından beğenilen Avast! Mobile Security, tarama zamanlaması, virüs taraması, virüs silmesi tarzı özelliklere sahiptir. Ayrıca root yaptırılmış cihazlarda güvenlik duvarı olarak da hizmet vererek insanların telefonlarının güvenliğini maksimum seviyede koruyabiliyor. Wi-Fi tabanlı saldırılara karşı oldukça kaliteli bir güvenlik vaat eden bu virüs yazılımı, bedava olarak Google Play Store’dan indirilebiliyor. Ama diğer eklentiler için uygulama ekstra ücret talep ediyor.

Lookout Security & Antivirus

Android işletim sistemine özgü antivirüs yazılımları arasında en eski uygulamalardan biri olan Lookout Security & Antivirus, adware, malware ve spyware gibi zararlı içeriklere karşı oldukça güçlü bir savunma programı olarak kullanılabilir. Keylogger gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı “kullanım devre dışı bırakma” özelliği ile dikkat çeken program ücretsiz olarak Google Play Store üzerinden indirilebiliyor. Ayrıca dilerseniz virüs programının içerisinde bulunan ücretli özellikleri satın alarak yazılımın özelliklerini genişleterek daha üst seviyeye getirilebiliyor.

ESET Mobile Security For Android

Doğruluğu kanıtlanmış Antivirus koruması ile interneti güvenle keşfedebileceğiniz ESET Mobile Securtiy “Kimlik Avı Koruması” sayesinde tüm kişisel verilerinizi koruyor. Bunlara ek olarak “Proaktif Anti-Theft” sayesinde eğer biri telefonunuzdaki verilere ulaşmaya kalkar ise kameralardan görüntü alarak bunları my.eset.com adresine gönderiyor ve cihazınızı hemen kilitliyor. “SMS ve Arama Filtreleme” özelliği sayesinde de arayanları tek tek veya gruplar halinde engelleyebiliyorsunuz.

Dr.Web Antivirus Light

Dr.Web Antivirüs Light sayesinde virüs ve kötü yazılımlara karşı mobil cihazınızı koruma altına alarak çok daha uzun süre mobil cihazınızı kullanabilirsiniz. Bu antivirüs uygulaması sayesinde cihazınız virüslere karşı çok daha güçlü hale gelecektir. Uygulamanın bir diğer özelliği ise cihazınızın performansına olumlu olarak katkı sağlarken, pil ömrünü ise düşürmeden hizmet verebiliyor.  Bu konuda iki özelliği ile öne çıkan virüs uygulaması kötü amaçlı tüm yazılımlara karşı çok başarılı ve istikrarlı sonuçlar veriyor. Gerek internette sörf yaparken cihazınıza tarama yapabilen uygulama gerekse de cihazınız içerisinde bulunan klasörleri de tam zamanlı tarama yapabiliyor. Ayrıca uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.

2 thoughts on “En İyi Mobil Antivirüs Uygulamaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir