Genel

Deadpool Gişe Rekorunu Tokatladı!

Herkesin bildiği süper kahraman hikayeleri gibi olmayan Deadpool, bir güzel rekorları ezdi geçti.

Uzun bir süredir vizyona girmesini dört gözle beklediğimiz ve 12 Şubat tarihinde hasretimizi sonunda gidererek beyaz perdeye adımı atmış olan Deadpool, çizgi roman uyarlaması sinema filmlerine yepyeni bir boyut getirmek ile kalmadı, kendi alanında da pek çok rekoru da çok güzel kırdı.

R-rated olarak sınıflandırılmış olan yani cinselliğin ve şiddetin ağırlıklı  olduğu bir film kategorisinin içerisinde olan Deadpool, ülkemizde de yaş sınırı 15 olarak vizyona girmişti. Tabii bu durum Deadpool’un gişede olan başarısını etkilemedi.

Amerika’da ilk haftanın sonunda 135 milyon dolar gibi çok fazla bir gelir elde eden Deadpool, daha öncesinde 91.7 milyon dolar ile en yüksek rekoru elinde tutmayı başaran The Matrix Reloaded‘ı geride bırakmayı başardı. Ayrıyeten Deadpool ülkemizde de 3 gün içerisinde 4.5 milyon TL‘lik gişe hasılatını gördü.

deadpool

Fox’un şu ana kadar yapmış olduğu, tartışmasız en başarılı ve en iyi film olan Deadpool, Marvel Sinematik Evreni’ne Evreni’ne ait olan filmlere baktığımız zaman da çoğunu geride bırakmayı başardı. Ayriyeten bunu başarmış olan filmin R-rated olduğunu da bir kez daha hatırlatmak isteriz.

deadpool-gise

Yakalamış olduğu bu başarı ile muhtemelen zevkten dört köşe olmuş olan Fox’un Deadpool için ayırmış olduğu bütçe sadece 58 milyon dolar olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir