Genel

Bilim Adamları İnsanları Dondurmaya Başladı

Bilim İnsanları gerçekleştirmiş oldukları çalışmalarında yaklaşık olarak üç yüz kişiyi dondurdu, Bu dondurma sürecinin sonucunda gelecekte yeniden insanları uyandırmayı hedefliyor. Bu olayın gerçeklik ve başarılı olma payı ne kadar? Gelin hep beraber yakından inceleyelim.

İnsanların bedenlerini dondurarak uzun bir süre muhafaza edip tekrardan uyandırmak kulağa oldukça imkansız geliyor fakat bilim adamları tarafından bu olaylar o kadar da imkansız durumda değil. BBC Dergisine verilen bir makale de “İnsanları Dondurup Daha Sonra Diriltmek Mümkün mü?” başlıklı içerikte, Araştırmaların bu konu da oldukça fazla şekilde ümitli olduğunu açıklıyor ve gerçekleştirilen çalışmalar ile detaylar birebir aktarılıyor.

160427151643_cryonics2[1]

Bu Zamana Kadar Üç Yüz Kişi Donduruldu

Soluklu bir şekilde yapılan açıklamalar da bu zamana kadar Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya sınırları içerisinde kurulan üç merkezde toplam da üç yüz kişi dondurulmuş vaziyette. Dondurulan insanlar canlı bir şekilde değil hayatlarını bir kaza sonucunda bitkisel hayata sokan kişilerin denek olarak kullanıldığı açıklandı. Biraz daha açacak olursak kişilerin kalpleri durmuş fakat beyin dokuları ve hücreleri hala ölmemiş durumda ki insanları kullanıyorlar. Bu kategoriye giren kişiler hiçbir şekilde zaman kaybı yaşanmadan vitrifikasyon denilen buzsuz dondurma işlemine tabi tutuluyor.

Önümüzde ki Yıllarda Ortaya Çıkacak Teknolojiye Güveniliyor

Gerçekleştirilen işlemler tamamlandıktan hemen sonra gerisi tahmin edilemiyor. Bu şekilde dondurma sürecine sokulan insanlar ileri ede tekrardan yeniden hayatlarına dönüp dönmeyeceği kesin bir şekilde bilinmiyor. Bu olaylara rağmen, Gömülme ya da yakılma durumunda insanların sıfıra inen hayata dönme ihtimali, Dondurulma süreci ile devam ediyor. Kurulan bu merkezlerin uzun yıllar boyunca ayakta kalmasını sağlayarak ileri ki dönemlerde teknolojilerin tıbbi açıdan daha da gelişmesiyle insanların yeniden hayata dönecekleri düşünülüyor.

Test Başarılı Olursa Ne Gibi Sorunlar Bizleri Bekliyor?

Bu tarz bir olayın gerçekleşmesi sonucunda ortaya oldukça büyük problemler çıkacak. Üç yüz kişiden yüz elli kişisi önümüzde ki yüz yıl içerisinde hayatına kaldığı yerden devam ettiğin varsayalım. Aradan geçen zaman diliminden sonra bireyin adapte sürecinde büyük bir şekilde sorun çıkacağını düşünüyorum.

office 2019 home business satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir