Genel Teknoloji Yazılım

APPLE YENİ MODELİNDE INTEL LTE KULLANACAK

Apple yeni dönemlerdeki cihazlarında Qulacomm modemleri kullanmayabilir. Piyasa da Lte modemlere yeni bir eğitim oluşmakta ve VentureBeat raporlarında belirtilenlere göre Apple yeni modelinde Intel Lte kullanacak denilmektedir. Yapılan hazırlıklarda bu farklılık göze çarpmakta, İphone 7 çalışmalarında kullanılacak Intel 7360 Lte modem yongaları için 1000 kişilik bir ekibin bulunduğu tahmin edilmektedir.
Apple’dan gelen bu yeni hamle Qualcomm 9X45 Lte yongasını modellerinde tamamen devre dışı bırakacağa benzemektedir. Bu çalışmaların ana nedeni ise Apple’ın Ax yongalarının yer aldığı yeni bir sistem oluşturmak olmaktadır. Intel Lte modemin tek başına güçlü ve hızlı bileşenlerden oluşması adına bu yeni teknoloji Apple lisansı ile çıkabilir. Gelen teknoloji haberlerinde bu yeni teknolojiyi Ax serisi olarak sunulabilmesi de yer alıyor.
Bu yeni teknoloji ile Apple kendi bünyesi içerisinde yonga tasarımlara yapmaya başlayacaktır. Yapılan teknoloji incelemeleri dışında gelen haberlerde ise Apple geçtiğimiz yıllarda pek çok Intel çalışanına kendi bünyesine geçirdi de yer almaktadır.

One thought on “APPLE YENİ MODELİNDE INTEL LTE KULLANACAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir