Genel

Apple Store Açığı

Apple açığı çıktı

Apple Store Açığı, iOS, tarihinin en iyi açığıyla karşı karşıya, App Store’da bulunan not uygulaması gibi görünmekte olan Lazy Notes, ücreti olan uygulamaları ücretsiz bir şekilde indirmenize olanak sağlıyor. Apple kapalı bir yapıya sahip olmakta olan işletim sistemi iOS için her ne kadar güvenlik güncellemeleri yayını yapılarak, daha güvenli bir sistemi kullanıcılara sunmaya çalışsa da ara sıra işler yolunda gitmeyebiliyor. Jailbreak işletim sistemine sahip olan ücretli App Store uygulamalarını korsan olarak indirmenin önüne geçmeye çalışan Apple, iOS 9.2’den sonra Jailbreak’ın açıklarını kapatmıştı. Fakat Apple şimdi kendi elinde bulunan bir şey yüzünden tarihinin en büyük açıklarından birini verdi. App store üzerinde bulunan Lazy Notes adlı uygulama ilk baktığımız zaan basit bir not uygulaması gibi görülmekte fakat bu uygulamayı iPhone telefonuna indiren kullanıcılar gizli bir App Store ile karşı karşıya geliyor.

Apple Store Açığı

, İPhone’a ücretsiz uygulama nasıl yüklenebilir?

Lazy Notes’un mağazası sayesinde App Store’da harici uygulama yüklemek adına AppCola sitesine safari üstünden giriş yapmanız ve sertfika yüklemeniz gerekmektedir. Bir kerelik olan bu işlemi uyguladıktan sonra Lazy Notes uygulamasıyla direkt olarak iPhone üstünden uygulamaları indirip yükleyebilirsiniz.
Apple’ın son dönemlerde App Store uygulamalarını eskisi gibi denetleme yapmadığı söyleniyordu. Üstünde böyle bir olay yaşanması bu söylentileri onaylar nitelikte oldu. Bakalım Apple durumun farkına varıp Lazy Notes isimli uygulamayı ne zaman App Store üzerinden kaldırıcak?

Apple açığı çıktı
Apple açığı çıktı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir