Genel

Apple Siri’ye Akıllı Hoca Aldı

 

Akıllı telefonlarımızın Akıllı asistanları şimdi daha akıllı programlar ile eğitilip bizlere daha fazla yardımcı olacak. Siri, Google Now ve Cortana gibi asistanlar sayesinde artık akıllı cihazlarımız ile iletişim mümkün olmakta. Ancak Apple bu işi biraz daha önemseyerek Apple Siri uygulamasını daha ileri götürmek ve sanal asistanlık olayını farklı boyuta geçirmek amacı ile VocallQ’yu bünyesine dahil etti.

Apple Siri birkaç adım önde olduğu akıllı cihaz olayını daha da ileriye taşımak amacı ile VocallQ hizmeti ile anlaşarak Apple Siri’yi daha da geliştirmeyi planlamakta. Yapay zekaya sahip olan ve kendi kendine öğrenebilme yetisine sahip olan VocallQ insan davranışlarına çok daha yakın bir uygulama olarak biliniyordu.

Aynı zamanda Microsoft’un akıllı asistanı Cortana’da benzer özellikle taşıdığı bilinen bir asistanlık uygulaması. İlerleyen dönemde Apple firmasının bu uygulamayı Apple Car içinde geliştirmesi beklenen adımlardan. Bu şekilde akıllı cihaz teknoloji firmalarının bu ciddi gelişimleri hepimiz için daha iyi ve daha farklı bir kullanım kolaylığı saplayacağının da belirtisidir. Bu yenilikler ve gelişmeler farklı uygulamalar ve farklı içeriklerin ilerleyen dönemde de gelişeceğin habercisi durumunda.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir