Genel

Apple: Silikon Vadisinin Toplam Kazancının Yarısını Aldı!

Neredeyse her gün Apple bünyesinde gerçekleşen olaylardan dolayı “iPhone Satışlarında Azalma” gibi haberler karşımıza çıkıyor. Fakat bu yazımızı okuduktan sonra olayların hiçte Apple’ın zararına olmadığını anlayacaksınız. 2015 yılının verilerine bakacak olursak Cupertino kökenli firma Silikon Vadisi’nin 2015 yılı gelirlerinin arasından yarısına sahip olmuş durumda.

Günden güne iPhone satışlarının düştüğün ve Apple’ın gerilemesine dair haberleri rahatlıkla internet ortamında görebiliyoruz. Bu haberler dönemsel olarak karşımıza çıkıp, Gerçeği yansıtsa bile, Tablonun geneline baktığımız da esasında Apple’ın finansal açıdan ne kadar güce sahip olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Silikon Vadisinin Kazancının Ne Kadarına Apple Sahip Oldu?

2015 yılında Silikon Vadisi firmalarının kazancına yönelik gerçekleştirilen bir çalışma içerisinde, Cupertino asıllı firmalarının sağlamış olduğu büyük mali başarıyı gözler önüne seriyor. Sizi çok fazla rakamlara boğmadan dile getirecek olursak, Silikon Vadisinin içerisinde başka yetenekli firmalarında bulunduğu ortamda 2015 yılının toplam kazancı 133 Milyar Dolar değerinde.

silicon-valley[1]

Yukarıda bahsi geçen rakamın yaklaşık olarak 53.7 Milyar Dolarını tek başına Apple firmasının kazancı olduğunu dile getirebilirsiniz. Geriye kalan değerler ise firmaların arasında yaklaşık olarak 83 Milyar Doları bölüşmek zorunda kalıyor. Bu bölüşme sürecinde olan firmaların arasında Google, Microsoft ve Intel gibi akıllarda yer edinecek köklü firmalar bulunuyor.

Apple’ın Finansal Durumu Ne Durumda? Ne Kadar Parası Var?

Yukarıda bahsi geçen rakamlara tekrardan baktığımızda, Apple firması tek başına Slikon Vadisi’nin kazancının yarısına sahip oluyor. Yaklaşık olarak bir yıl içerisinde 53.7 Milyar Dolar değerinde net bir kazanç sağlayan firma hakkında “iPhone Satışları Berbat Konumda” gibi çıkan haberlere kulak asmak pek doğru olmaz.

Açıklanan rakamlara detayı bakılarsa Apple bünyesinde işlerin oldukça iyi olduğunu görebilirsiniz. Cupertinolu firmanın net parasına gelecek olursak 200 Milyar Doların üzerinde ki net parası bulunan firmaların arasında ki listenin başında yer alırken, En büyük takipçilerinden olan Google’ın Alphabet firması yaklaşık olarak 74 Milyar Dolar değerinde bir nakit oranına sahip.  Konu hakkında ki düşüncelerinizi bizimle yorum kısmından bildirerek paylaşabilirsiniz.

kaspersky satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir