Genel İncelemeler Teknoloji

APPLE, OTOMOBİL SEKTÖRÜNE HAZIRLANIYOR

Son dönemlerde gelen haberlerde Apple’ın Nvidia’dan bir yapay zekâ uzmanını aldığı yönünde olmakta ve bu haberler Apple, otomobil sektörüne hazırlanıyor, şeklinde yorumlanmaktadır.
Apple Car söylentileri uzun zamandır gündemde olmakta ve Tim Cook tarafından gelen açıklamada bir araba yapmak istediklerine dair yorumlar bulunmakta idi. Sektörde çok önemli yenilikler getirmek istediklerini belirten Cook’un bu açıklamaları gelen söylentileri doğrular nitelikte olmaktadır. Nvidia da çalışan Jonathan Cohen bir yapay zekâ uzmanı olmakta ve çalıştığı yerde otomobiller için grafik yongaları ürettiği de bilinmektedir. Gelen teknoloji haberlerinde Apple’ın üreteceği otomobilin hiç de ucuz olmayacağı belirtilmekte ve son teknoloji ürünü olarak pek çok standardı değiştireceği düşünülmektedir.
Cohen takipçileri Linkedln de profilini güncellediğini görmüştü, fakat Apple’ın planları hakkında bilgi vermemişti. Yapılan teknoloji incelemelerinde yapay zekâ uzmanının Nvidia’da ilen 183 milyon dolar servete ulaştığı görülmekte ve 2008 yılından itibaren farklı bir program üzerinde çalışmakta olduğu da gelen haberler arasında yer almaktadır. Yeni teknolojilerin günlük hayatımıza sunduğu yeniliklerle yeni bir çağ ortaya çıkacak gibi görünmekte ve gelişmeler merakla takip edilmektedir.

2 thoughts on “APPLE, OTOMOBİL SEKTÖRÜNE HAZIRLANIYOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir