Genel

Android 6.0 Marshmallow Özellikleri  

Google geçtiğimiz günlerde herkesin merakla beklediği Android 6.0 Marshmallow Uygulamasını yayınladı. Yeni sürüm devrim yaratacak türden. Android telefonlara özellik olarak çok şey kazandırıyor. Nexus 6P ve 5X Modellerinde de kullanılmaya başlanan bu sürümde, özellik olarak diğer Android sürümlerine oranla birçok farklı ve özel yenilikler var. Gelin beraber keşfedelim;

mar

                            

– İstemediğiniz Programları Anında Silin

            Önceki sürümlerde, istenmeyen yada silinmek istenen bir uygulamayı silmek için, Ayarlar ve oradan da Uygulamalar bölümüne kadar gitmeniz lazımdı. Ama Marshmallow 6.0 Sürümünde, silmek istediğiniz uygulamanın üzerine uzun süre basılı tutun. Sonrasında üst köşede çıkan X İşaretine sürükleyerek bırakın.

 

– Now On Tap Özelliği

                  Eski sürümlerde aradıklarınızı bulmak çok zordu. Ama yeni sürümde bu çok kolay. Google kendi bünyesinde geliştirdiği “ Now On Tap” özelliğini Android sürümüne ekledi. Telefonun Home tuşuna bastığınız zaman, ana menü de en son nereye baktığınız, nerelerde gezindiğiniz hemen çıkıyor.

 

– Pil Ömrünü Uzatma

                      “App Standby “ özelliği sayesinde, kendisi otomatik bir şekilde telefonu kontrol altına alıyor. Bu sayede gereksiz çalışan uygulamalar, yer kaplayan programlar ve oyunlara kadar hemen kapatma söz konusu. Google bu konuda da çok titiz davranmış.

 

– Kilidi Dokunarak Açma

                    Apple marka telefonlarda yer alan “ Tek Dokunuş” özelliği, artık Android sürümlere de geldi. Telefonların arkasında yer alan yuvarlak tuşa tek dokunuş yaptığınız zaman, parmak izi okuma sayesinde tuş kilidi anında açılmış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir