Genel

3D Baskılar ve 3D Alçı

Kırıklar hayatımızın her zaman en korkunç olayı olmuştur özellikle de kırık tedavisinde kullanılan alçılama yöntemi bir hayli can sıkıcı yöntemlerdendir. Şu an 2000’ li yıllarda ve milenyum çağında olduğumuzu düşünürsek halen alçı ile kırık tedavisi yapmak aslında içler acısı da bir durumdur diyebiliriz.

Fakat 3D yazıcılar sayesinde bu durum şimdilerde tam bir eğlence halini de almış durumda çünkü 3D yazıcılar sayesinde insanın neredeyse bire bir kopyası yapılabiliyor. Peki 3D bu denli gelişmiş ve her alanda kullanılıyorsa neden kırık tedavisinde de kullanılmasın ki Scot Summit isimli adam kolunda meydana gelen bir yırtık sonrasında kolunun alçıya alınması yerine alçıya benzer fiberglas bir alçı uygulanmasını istedi bu alçı ile yaklaşık 6 ay boyunca kolunun alçı gibi can sıkıcı bir şeyle kaplanmasından kurtuldu.

3d baskılı alçı

 

Peki, 3D baskılarla bu derece büyük başarılara imza atılabiliyorsa başka nerelerde kullanılabilir. Ben kısaca belirteyim 3D baskı alanları uçuş endüstrisinden tutunda heykelcilik gibi güzel sanatlara dişçilikten tutun da modaya kadar her alanda 3D teknolojisi hayatımızı kolaylaştıracaktır.  Aslında 3D’ nin bana sorarsanız en çok yakıştığı yer sağlık ve teknoloji alanı olmuştur ancak tabiî ki burada sınırlı kalmamakta yerinde bir durumdur.

3D baskı alanlar günümüzde iyice geliştirilerek son zamanlarda kişiye özel hale de getirilmeye başlamıştır. İşte bu yukarıda bahsetmiş olduğumuz 3D alçı modeli de bunun bir kanıtıdır diyebiliriz.

fiberglas alçı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir