İncelemeler Teknoloji

Sony Japonya’da Kısıtlandı!

Günümüz de çok büyük bir ilgi gören ve her çıkardığı yeni sürümde rekorlar kıran Sony’nin yapımını üstlendiği PlayStation oyun konsolu, çıktığı her ülkede büyük ses getirmeye devam ediyor. Oyun konsoluna bu denli yoğun ilgi varken, Japonya akıl karı olmayan bir karar aldı . Japonya PlayStation 4 konsolunu raflardan geri toplama kararı aldı.

Şu aralar satışına başlanan PlayStation 4  ile birlikte oyun dünyasında fırtınalar estirmeyi kaldığı yerden devam ettiren Sony , PlayStation dışında farklı teknolojik cihazlarla da karşımıza çıkıyor. Özellikle 4K görüntü kalitesi sunan televizyon ve yüksek çözünürlüklü telefon konusunda oldukça iyi işler başaran Sony firması ayrıca Play station TV ile birlikte farklı bir girişim sergilediği bir gerçek. Şimdilerde birçok ülkede satın alınabilen PlayStation TV, çeşitli etkinlikler ile alıcısına ulaşmakta. PS TV ürününü ilk olarak Japonya’da Sony firması kimsenin beklemediği bir olaya imza attı ve ürünü Japonya pazarından çekti.
Sony’nin resmi Japonya sitesinde yer ayırılan PS TV sayfasına bakılınca siparişlerin iptal edildiğini görebiliyoruz. Fakat PS TV ürününün piyasadan neden kaldırıldığına dair henüz net bir bilgi ulaşmış değil. Şu anda Japonya’da PS TV’nin hiçbir içeriğinin satın alma sayfasına ulaşılamıyor. İşin ilginç kısmı ise ürünün yazılım merkezinde. PS TV gariptir ki şuan için herhangi bir Vita desteği veya bu tarz içerik fazlalığı bulunamıyor. PS TV ürünündeki gelişmeler gerçekten düşündürücü ve merak uyandırıcı, bu kararın altında acaba ne yatıyor ? Bu radikal kararın altında ne yatıyor zamanla hepimiz göreceğiz…

Sony Nedir
Sony (Japonca: ソニー株式会社, Sonī Kabushiki-Kaisha), Japonya kökenli olan çok uluslu bir şirketler topluluğudur aynı zamanda topluluğun ana şirketidir Merkezleri Tokyo’nun Minato semtindedir. Yıllık cirosu aşağı yukarı 8.871.400 trilyon ¥’dir. Sony üreticilere ve profesyonel marketlere iletişim,video oyun konsolları, televizyon ve bilgi teknolojisi konusunda bir numaralı konumdadır. Adı Latince “ses” demek olan “sonus” kelimesinden gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir