Oyunlar

Battlefield 5 Türkçe Gelebilir!

Electronic Arts ve Türkiye’nin son zamanlarda aralarında geçen iş süreci oldukça iyi durumda. Bunun en iyi örneği FIFA ile verebiliriz. Firma Türkiye sınırları içerisinde FIFA ile sağlamış olduğu başarının ardından, Oyunu Türkçe dil desteği ile çıkarmaya başlamıştı. Bugün yapılan bir açıklama ile birlikte Battlefield’in Türkçe olma yönünde açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ki oyuncu kitlesinin oldukça büyük bir kısmı firmayı yakından etkiliyor. Fakat bu oyuncu kitlesini sadece bir oyuna yönlendirme ya da kendi oyunlarını aldırmak konusunda hiçbir fikri olmayan firmalar, Şimdilik sınırların gerisinde duruyorlar. Bu duruma rağmen Electronic Arts gibi oyunlarına Türkçe dil desteğini ekleyen firmalar satışlarında ki kazanç artışı görerek daha iyi işler çıkartmaya başlıyor.

Firmanın son oyunu olan Battlefield 5 hakkında birçok söylentiler bu yılın başında karşımıza çıkmaya başladı. Geliştirilecek olan oyunun bu sene çıkacağı ve senaryosunda Birinci Dünya Savaşı yıllarını barındıracağı söylentilerin arasında bulunuyor. Bu söylentilerin dışında bir de Electronic Arts üzerinden gelen bir başka açıklama Facebook üzerinde ki yedi milyondan fazla beğeniye sahip Battlefield sayfası üzerinden, Türkçe paylaşımlar yapmaya başladı.

Esasında bu paylaşımlar oldukça önemsiz bir şekilde görülebilir fakat FIFA Türkiye’nin de oyunun Türkçe olduğunun açıklamasının hemen ardından Türkçe gönderiler paylaşmaya başlamıştı. Bu durum Battlefield 5 için de bizler için bir umut ışığı olarak karşımıza çıkıyor. Battlefield’in Facebook üzerinde ki sayfasında yaptığı açıklamalarında 6 Mayıs tarihine kadar gerçekleştireceği lansmanına kadar beklememiz gerekiyor.

Çoğunlukla Türkiye üzerinde oluşturulan Türkçe Çeviri grupları çıkan oyunları hızlı bir şekilde çevirmeye çalışsa bile oyun üreticilerin ellerinden çıkan çeviri desteği çok daha etkili bir yapıyı beraberinde getiriyor. Çünkü geliştiricilerin çevirisini yaptığı ülkede ki oyuncularına duyduğu saygı ve sevgi ortaya çıkarttıkları eserden anlaşılıyor.

Bu nedenle en yakın süre içerisinde tüm üreticilerin özellikle Rockstar Games’in yapacağı çalışmalar ile gelecek olan Grand Theft Auto serilerinde Türkçe dil desteğinin olmasını canı gönülden istiyorum. Battlefield’ın Türkçe versiyonuna geri dönecek olursak 6 Mayıs tarihinde sizlere tekrardan konu ile ilgili açıklamalarda bulunacağız.

windows 10 home satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir