Yazılım

Windows’u Daha Verimli Kullanabileceğiniz Özellikler

Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda standart kullanıcılar oyun, müzik ve film izleme gibi işlemlerin dışında başka bir amaç uğruna bilgisayarı kullanmıyor. Windows 7, 8.1 ve 10 yazılımlarında kullanıcıları için gelen yeni özellikleri hala keşfedemediyseniz bu yazımız da ki özelliklere bakarak Windows’u daha gelişmiş şekilde kullanabilirsiniz.

Uzak Masaüstü ile Sorunlarınızı Çözün

uzak-yardim-1[1]

Bilgisayarınız üzerinde yaşamış olduğunuz bir sorunu internet üzerinde nasıl araştıracağınızı bilmiyorsanız yetenekli bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz. Windows’un üzerinde barındırdığı Uzaktan Yardım özelliğinden yararlanarak kısa sürede çözüme ulaşabilirsiniz. Bu özellik sayesinde yardım alacağınız kişiye bir etkileşim adresi vererek kısa süreliğine bilgisayarınıza bağlanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Hesap Makinesini Daha Gelişmiş Seviyede Kullanın

hesap-mak-win10[1]

Windows’un uzun zamandır kullanıcılarına sunduğu dahili hesap makinesi uygulamasında genellikle temel matematiksel işlemleri yapmak için varsayılan konumdadır. Aslında bu uygulamanın arkasında oldukça güçlü bir hesaplama seçenekleri yatıyor üzerinde barındırdığı Standart, Bilimsel, Programlayıcı, Tarih Hesaplama, Dönüştürücü, Hacim, Uzunluk, Ağırlık ve Kütle gibi özellikler sayesinde kısa sürede ulaşmanız gereken sonuca ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Yazılımsal Sorunlar için Kurtarma Diskleri Taşımanıza Gerek Yok

dism-win10[1]

MS-DOS zamanlarından Windows’a en büyük armağan olarak kalan Komut Satırı ile tüm sorunların üzerinden gelebilirsiniz. Bu CLI’ın içerisinde yazacağınız basit bir komut sayesinde gereksiz yazılımları ortadan kaldırabilirsiniz. Dağıtım Görüntüsü Bakımı ve Yönetimi yani DISM aracından yararlanarak Windows’unuzu kurtarabilirsiniz. Bunun için Windows + R > CMD > DISM yazmanız yeterli.

Kendinize Web Sunucusu Oluşturun:

Microsoft’un geliştirdiği Windows yazılımlarında dahili olarak karşımıza çıkan web sunucu rolünün olduğunu biliyor muydunuz? Bu özelliği kullanmak için Program Ekle veya Kaldır kısmından Windows Özelliklerini Aç – Kapat yolunu takip ederek açılan listeden Internet Information Services (IIS) seçeneğini etkinleştirerek yaptığınız web sitelerini test etme şansına sahip olabilirsiniz.

Daha Güçlü Monitör Renklerini Kullanın

ekran-renk-ayari[1]

Kimi zaman film izlerken kimi zaman da oyun oynarken renklerin olması gerektiğinden çok daha da kötü durumda soluk ve cansız olduğunu düşünüyorsanız Ekran Renk Ayarları özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Bunun için; Sistem > Ekran > Gelişmiş Görüntü Ayarları > Renk Ayarları sekmesini takip ederek gerekli ayarlamaları gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir