Yazılım

Ücretsiz Windows 10’a Sahip Olmanız için Çok Az Süreniz Kaldı!

Çoğu kişinin hatırlayacağı üzere geride bıraktığımız yılın Temmuz ayında Microsoft firması tarafından Windows’un yeni işletim sistemi olan Windows 10’u resmi olarak kullanıcıların huzuruna sunmuştu.  Firmanın geliştirmiş olduğu yeni Windows işletim sistemi Windows’un standart olarak karşımıza çıkan karakteristik özelliklerinden bir tanesi olan başlat menüsü ile geri döndü ve DirectX 12 gibi etkili yeni nesil oyunların altyapılarına destek sağlıyordu.

windows10-start-menu-on-screen-100466241-large-100467285-gallery[1]

Firmanın Windows 10’dan daha önce geliştirip piyasaya sunmuş olduğu Windows 8’e bir türlü ısınamayan kullanıcılar için başlat çubuğu yenilik iken birde üstüne üstlük DirectX 12 gibi etkili üçüncü parti uygulamaları da üzerinde barındırarak karşımıza çıkıyor. Microsoft’un hummalı çalışmaları Windows 10 için büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olarak piyasaya çıkış yapmayı başardı.

Windows 10’un teknik özeliklerin dışında geliştirilen bu işletim sisteminin bu kadar popüler ve nitelikli olmasını sağlayabilecek bir başka faktörde listede yer almakta; Kullanıcılarına bedava işletim sistemi hizmeti sağlayan MicrosoftWindows 10’u piyasaya sürmesine birkaç ay kala kullanıcılarına ücretsiz Windows 10 lisansı dağıtmasıydı. Bu lisansa sahip olmak isteyen kullanıcıların tek yapması gereken Windows 7, Windows 8.1 işletim sistemlerinden bir tanesine sahip olması yeterli. Bu tarz işletim sistemine sahip olan kullanıcıların sağ alt başlat çubuğunda boy gösterecek olan Windows Güncelleme Uyarısı üzerinden kolaylıkla Windows 10’a geçiş yapabilirsiniz.

Ücretsiz Windows 10 Lisans Desteği Kısa Süre Sonra Bitiyor!

Microsoft’un kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu Windows 10 yazılımı için ücretsiz lisans tarihi belirlemişti. Belirlenen bu tarih yaklaşık olarak üç ay sonra dolacak. Bu nedenle sürenin sonucunda ne olacağı merak edilen konuların arasında yer alıyor. Windows 10’a daha geçiş yapmayan kullanıcıların yeni işletim sistemini satın alarak kullanmaya başlayabilirler. Bunların yanında Microsoft’un sunmuş olduğu ücretsiz Windows 10’a yükseltme süresini de uzatabilmesi ya da Windows 10’u Windows 7 veya Windows 8.1 sahipleri için çok daha düşük bir fiyat üzerinden satılması diğer yöntemlerin arasında yer alıyor.

Şu anda baktığımızda ise dünya üzerinden yaklaşık olarak 270 milyon civarında bilgisayarlarda Windows 10 yüklü konumda. Microsoft 2017 itibariyle birlikte bu rakamı 1 milyar üzerine çıkartmayı hedefliyor; Fakat bu hedefini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesi için Windows 10 yazılımı için ücretsiz yükseltme seçeneğini faaliyete sokması.

microsoft project 2019 satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir