Teknoloji

Yeni Focus Sessions İçeren Windows 11 Clock Uygulaması Insider’lara Sunuldu

Microsoft, Windows 11 ile birlikte gelecek olan yerleşik uygulamaları yavaş yavaş tanıtıyor, ancak bunların çoğu yalnızca estetik değişikliklere sahip oldukları için kullanıcılar tarafından eleştirildi. Microsoft Paint, aslında sadece köşeleri yuvarlatılmış veya karanlık temaları desteklemekten daha fazlasını getirmedi, ancak bu bile Windows kullanıcılarını ve boyama programının hayranlarını tatmin etmedi. Ancak Windows 11‘in Saat uygulaması, görünüşe göre kendi blog gönderisini hak eden yeni bir özellik sebebiyle kalabalığın arasından sıyrılıyor.

Microsoft, uygulamanın yeni üretkenlik eğilimini daha da derinleştiriyor . Saat uygulamasında zaten bolca zamanlayıcı var, ancak Focus Sessions, üretkenlik meraklılarının artmasına  neden olabilecek bir gösterge panosu ile kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. Spotify dahil olmak üzere diğer hizmetlerle entegre edilebilme imkanı sunuyor.
Focus Sessions, üretkenliği teşvik eden bir ortamda görevlerinizi görüntülemek ve yapmak için tek durak noktası gibidir. Popüler Pomodoro üretkenlik tekniğinin kullanıcıları burada kullanımını kolaylaştıracağa benziyor.


Ancak öne çıkan özellik, Saat’in Spotify ile entegrasyonudur. Sesin dikkat dağınıklığını azaltmaya ve odaklanmayı iyileştirmeye nasıl yardımcı olduğuna işaret eden araştırmalara dayanan Focus Sessions, bir kullanıcının Spotify hesabına bağlanabilir ve “odaklanmaya” girmelerine yardımcı olacak müziği çalabilir. Microsoft, kullanıcıların kendi müziklerini seçip seçemeyeceklerini veya yalnızca temalı çalma listelerinin mevcut olup olmayacağı konusunda ayrıntı vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir