Teknoloji

TESLA Türkiye Pazarına Girecek

Türkiye’de çeşitli şehirler üzerinde şarj istasyonu yapılandırmasına giden Tesla Motors’un 2016 yılında Türkiye pazarına girebileceğinin sinyallerini veriyor. Daha önce Çin pazarına el atan Tesla, bu bölgede istediği satış rakamlarına ulaşamaması diğer dünya ülkelerine yönelmesine sebebiyet verdiği de gelen söylentiler arasında.

Türkiye’deki Güzergahlar

Bir infografik ile İstanbul başta olmak üzere Balıkesir, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Antalya ve Muğla da hızlı şarj istasyonlarının işaretlendiğini görüyoruz. Bu güzergahlar arasında ki yolculukların elektrikli otomobil ile yapılması söz konusu.

tesla-turkiye-pazar1

Hızlı Şarj İstasyonları   

Birazda hızlı şarj istasyonlarından bahsedelim, bu istasyonlar modifiye edilmemiş bir Tesla modelini 20 dakika gibi bir sürede tam olarak şarj edebiliyor. Eğer bataryanın tam olarak boşalmaması durumunda ise şarj işlemi daha da kısa bir zaman aralığında gerçekleşiyor. Günümüzde elektrikli araba üreten tek firma olarak Tesla’yı gösteremeyiz ancak diğer firmaların teknolojileri ile kıyaslandığında Tesla’nın bu konuda açık ara önde olduğunu görebiliriz. Buradan hareketle de şarj dolum sürelerindeki en kısa zaman aralığının şu an Tesla’nın elinde bulunduğunu söylemek mümkün.

Tesla tarafından geç dolum üzerinde yapılan çalışmalar evlerde kullanılacak özel bataryaların geliştirilmesine neden olmuş hatta bu durum şirket tarafından resmi olarak açıklanarak Şubat ayında duyurusu gerçekleşmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir