Teknoloji

Samsung Yeni Televizyonlar Satacak

Samsung şirketi yeni nesil sıvı kristal televizyonların üretimine başladı. Televizyonların hepsi Tizen işletim sistemi ile çalışıyor.

En ucuz televizyon modelinin değeri 950 dolar, en pahalı modelin değeri ise 10 bin dolar civarında.

Teknorio bünyesinde yaptığımız araştırmalar neticesinde; en ucuz model olan JU6700’nin Ultra HD formatlı bükük ekrana sahip olduğunu, 3840×2160 çözünürlük ile kullanıcıya sunulacağını söyleyebiliriz. Bu modelde kuantum noktaları (görüntünün maksimum parlaklığını yükseltmeye ve renk deneyimini iyileştirmeye imkan veren özel toz) kullanılmıyor.

En ucuz SUHD modelindeki televizyonun değeri ise 3 bin dolar. 50 inçlik ekrana sahip SUHD model televizyonun değeri 4000, 65 inçlik 6500, 78 inçlik ise 10000 dolar civarında seyrediyor.

2015 yılı model klasmanında olan cihazlar yeni grafik ara yüzüne sahiptir. Ana fonksiyon Samsung’un mobil kurgularındaki içeriğin televizyonun ekranına akın giydirilmesidir. Veri Wi-Fi Direct standardından kullanılır, mobil cihaz televizyon bağlantısı ve hizmeti mesajlarla takas Bluetooth teknolojisi ile yapılmıştır.

Bilindiği üzere Güney Kore’nin Samsung şirketi en büyük likit kristal televizyon üreticisidir. Witsview araştırma şirketinin bilgisine göre, 2014 yılında şirket küresel piyasaya tesislerin stoklarını 14.5 oranında yükselterek pazar payını %22.8 oranında yükseltti. Geçtiğimiz yıl dünya pazarına 215 milyon sıvı kristal televizyon tedarik edildi ki, bu da 2013 yılına göre 5,4 oranında daha yüksektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir