Teknoloji

NASA Mars’a Astronotları İşte Bu Roketle Gönderecek

100 metre yüksekliğe sahip olması ile insanlar üzerinde büyük bir etki yaratmayı başaran NASA SLS ile beraber Mars’a astronot gönderilmesi planlanıyor. Yeni roket tam bir görsel şöleni andırıyor. Aşağıdan bakıldığında epey yüksek bir görünüme sahip olan yeni roket ile beraber uzaya gidecek astronotlar merakla start verilecek zamanı bekliyorlar.

2018 yılının Kasım ayında uzaya gönderilmesi beklenen bu uzay aracının yeni nesil bir yapıya sahip olduğunu gözlemlemek mümkündür. Virgin Spaca ile beraber Space X bu uzay araçlarına örnek teşkil edecek niteliklerdeydi. Bu aşamada Nasa’nın çok daha profesyonel anlamda bir uzay aracı ile beraber Mars’a astronot göndermesini bekliyoruz. Orion adlı bu uzay gemisi ile beraber astronotların Mars’a taşınması sağlanacak. Test uçuşları ise her zaman olduğu gibi Florid eyaletinde yer alan F. Kendy adlı uzay üssünde gerçekleştirilecek.

Bilmenizi isterim ki NASA SLS henüz uçmadı lakin pek çok ar-ge çalışmasını beraberinde getiren bu mekik ile beraber deneme uçuşlarının kısa bir süre içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

NASA SLS Simülatör videosu:

Kaynak: http://www.tamindir.com/nasa-marsa-astronotlari-iste-bu-roketle-gonderecek_h-10862/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir