Teknoloji

Microsoft’Tan Büyük Hamle Yapay Zeka Firması Nuance Communications’ı Satın Alacak!

Microsoft, Büyük bir hamle yaparak yaklaşık 16 milyar dolara yapay zeka firması Nuance Communications’ı satın almak için görüşüyor.
Microsoft, konuya yakın olan bir kaynağa göre yapay zeka ve konuşma teknolojisi şirketi Nuance Communications Inc’i yaklaşık 16 milyar dolara satın almak için ileri görüşmelerde bulunuyor.

Kaynak, tartışılan fiyatın Nuance’a hisse başına yaklaşık 56 dolar değer verebileceğini belirterek, bir anlaşmanın Pazartesi günü duyurulabileceğini de sözlerine ekledi.

Nuance ile Microsoft arasındaki anlaşmayı ilk olarak bildiren Bloomberg News, görüşmelerinin devam ettiğini ve tartışmaların hala aksayabileceğini söyledi.

Apple’ın ses tanıma teknolojili asistanı Siri’yi piyasaya sürmesine yardımcı olan Massachusetts merkezli Nuance Burlington, sağlık hizmetlerinden otomotiv endüstrisine kadar çeşitli sektörler için yazılımlar üretiyor.

Nuance ile yapılan anlaşma, 2016 yılında 26,2 milyar dolarlık LinkedIn satın almasının ardından Microsoft’un en büyük ikinci anlaşması olacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir