Nasıl Yapılır Teknoloji

Kaybolan MacBook ve Mac’ler Çevrim Dışı Nasıl Bulunur?

Bizim için değerli olan şetlerin elbette kaybolmasını ve çalınmasını istemeyiz. Teknolojinin geldiği şu noktada firmalar kullanıcılarının ürünlerinin kaybolması veya çalınması durumunda mağdur etmemek adına çeşitli çözüm yolları ve tedbirler almış durumda. MacOS Catalina ile beraber Mac’ler yeni yeteneklere kavuştu. Ancak özellikle MacBook sahiplerinin kullanması gereken çok önemli bir özellik bulunuyor. macOS Catalina güncellemesi nihayet MacBook ve Mac modellerine gelmişken cihazlar da Arcade’den Fotoğraflar’a pek çok alanda yeniliklere kavuştu. Ancak onlardan biri özellikle tüm mac kullanıcıları için önem taşıyor. “iPhone’umu Bul” uygulaması iOS 13 ile iPhone’larda, iPadOS ile iPad’lerde değişerek sadece “Bul” uygulamasına dönüşmüştü. Bu sistemde Mac modelleri de kendine yer buluyor. Ancak iOS 13, iPadOS ve macOS Catalina ile beraber Bul uygulamasının işlevi değişiyor. Çünkü artık cihaz çevrim dışı olsa dahi konumunu bulmak mümkün oluyor. iPhone modellerinde genellikle SIM kartı takılı olduğu için cihaz çalınma durumunda dahi internete bağlı olabiliyor. Ya MacBook’unuz çalınırsa ne yapacaksınız?

MacBook ve diğer Mac modellerini çevrim dışı bulma Yeni işletim sistemleriyle beraber değişen Bul uygulaması çevrim dışı bilgiyi doğrudan diğer Apple kullanıcılarından alıyor. Cihazınız Wi-Fi veya hücresel veriye bağlı değilse Bluetooth sinyalleriyle bulunabiliyor. Yakınlardaki diğer Apple kullanıcılarının cihazları sizin Wi-Fi ya da hücresel veriye bağlı olmayan cihazınızın varlığını fark edebiliyor. Bu kişilerin konumları sizinle paylaşılmıyor ancak cihazınızın bulunduğu bölge Bul uygulamasında gösterilebiliyor.

Bu özelliği kullanmak için öncelikle Apple kimliğinizin cihazda her daim açık olduğundan emin olun. Özelliği açmak içinse MacBook ve Mac’lerde

  • Sistem tercihleri > Güvenlilik ve Gizlilik > Konum Servisleri adımlarını takip etmeniz gerek.

Ekranın sol alt tarafında yer alan “Değişiklik yapmak için kilidi tıklayın” seçeneğiyle kilidi açarsanız burada Bul uygulamasına konum servisleri için izin verebilirsiniz. Cihazınızın kaybolması durumunda iPhone veya iPad’inizdeki Bul uygulamasından nerede olduğuna bakabilir, cihazınıza yaklaştığınızda ses çıkarmasını sağlayabilir, cihazınızı kilitleyebilirsiniz. Cihazınızı geri almanın hiçbir yolu yoksa kişisel verilerinizin korunumu için yine Bul uygulamasından cihazınızdaki verileri silebililirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir