Teknoloji

Google’dan,Yeni AR Hizmeti Olan ‘Floom’u Duyurdu

Her geçen gün bu da mı oldu diyeceğimiz teknolojik gelişmeler olurken bu sefer ise bizi şaşırtan ABD merkezli teknoloji devi Google oldu.Google, Floom olarak isimlendirdiği yeni bir artırılmış gerçeklik aracını kullanıma sunduğunu açıkladı. Şu an için deneysel  bir proje olarak kullanıma sunulan Floom, bulunduğunuz yerden telefonunuzun kamerasını tuttuğunuz yerde  Dünya’nın öteki ucuna giden hayali bir tünel açmanızı sağlayan ve ilginç bir deneyim sunan AR uygulaması, tarayıcı tabanlı bir hizmet olarak sunulmakta. Google, Floom‘un Google Earth ile entegreli bir şeklide çalışacağı duyuruldu şuan için yoğunluk nedeniyle uygulama hatalar vermekte.

Floom, kullanılabilirlik açısından çok basit bir uygulama. Şu an için deney aşamasında olan hizmet için özel bir internet sitesi oluşturan Google, bu internet sitesine ulaştıktan sonra telefon ya da tabletinizi kullanarak bir zemin seçmenizi istiyor. O zemini seçtiğinizde artırılmış gerçeklik destekli bir  animasyon  tüneli  açan Floom, tünelin ucunda, yani geoit şekle sahip olan gezegenimizin diğer tarafında nerenin olduğunu gösteriyor.

Google tarafından yapılan açıklamalarda, kullanıcıların Floom aracılığıyla dünyanın her yerini keşfedebileceklerini söylüyor. Hatta Google‘a göre isteyen kullanıcılar, açtıkları tünelin ucunda nerenin olduğunu tüm detaylarıyla görebilmek için Google Earth‘ü kullanabiliyorlar. Bu tür bir hizmet, koronavirüs nedeniyle evlerimizde kalmak zorunda olduğumuz şu günlerde eğlenceli saatler geçirmemize olanak sağlıyor.

AR teknolojisi üzerinde dünya devleri çeşitli geliştirmeler yapmakta. Google, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerine büyük yatırımlar yapan şirketlerden bir tanesi. Floom ise Google‘ın son kullanıcıya ulaştığı artırılmış gerçeklik hizmetlerinden yalnızca biri. Bugüne kadar konuyla ilgili daha farklı çalışmalar da yürüten şirket, sanal bir ölçüm aracı ve dışarıdayken sosyal mesafeyi korumanızı sağlayan özel bir artırılmış gerçeklik hizmeti de veriyor. Eğer sizler de şirketin bugüne kadarki belki de en etkileyici artırılmış gerçeklik aracını kullanmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir