Teknoloji

Giyilebilir Teknoloji

Teknolojinin gelişmesi nerede duracak bilemiyoruz ama bugün geldiği noktada bizim hayatımızı oldukça kolaylaştıracak vaziyette. Günümüzde nereye bakarsak bakalım bir teknolojik ürüne “maruz” kaldığımız şu zamanlarda, neredeyse gün içinde vücudumuza, görüş açımıza nüfuz etmemesi imkansız gibi görünüyor.

Bu durumu bir adım öne taşıyabilecek ve özellikle giyilebilir teknoloji sağlık konusunda tüm bildiklerimizi unutturabilecek cinsten. Bundan neyi kast ediyoruz; akıllı gözlükler, akıllı bileklikler, akıllı yüzükler ve daha niceleri ile aslında giyilebilir teknoloji ile tanışmış oluyoruz. Belki ileride bize bir çip takıp bunun da adını giyilebilir teknoloji koyacaklar ama o güne kadar bunlarla yetineceğiz.

Hayatımızı kolaylaştıran bu gereçler ile saatin kaç olduğunu, telefona gelen bildirimleri hatta ileri seviyede evimizin ve arabamızın kontrolünü gerçekleştirebiliyoruz. Ama en çok kullanılan alanı giyilebilir teknoloji sağlık kategorisinde olacağı kesin. Taktığımız bilekliğin nabzımızı ölçüp kalp ritmimizin en ince detayına kadar bize göstermesinden tutun, gün içinde kaç adıp atıp kaç kilometre yol katettiğimize kadar geniş bir yelpaze sunan bu gelişme, sağlık durumumuzu anlık olarak görüp onu ilerleyen zamanlardaki durumumuzla karşılaştırabilmek adına kaydediyor.

Artık durum bu noktaya gelmişken ileride bir gün akıllı pantolanlar, akıllı kazaklar çıktığı vakit, şüphesiz onlardan tek beklentimiz, kendi kendileri katlayabilmesi ve dolaba yürümesi olacak. Madem teknoloji hayatımızı kolaylıştırma amacında, bunun sadece sağlık kontrolü ile yetineceğini düşünüyorsa bir daha düşünsün.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir