Teknoloji

Firefox 91 Yayınlandı! İşte Yenilikler

Bir dönem en popüler tarayıcılardan biri olan Mozilla kullanıcılarının isteklerini ve değişikliklerini yerine getirmediği için zamanla popülaritesini kaybetmişti. Mozilla, Firefox’un yeni sürümünü yayınlayarak piyasada ki yerini korumaya çalışıyor. Mozilla’ya göre daha duyarlı bir web, Firefox 91’in “çoğu” kullanıcı etkileşimine yanıt süresinde %10-20 iyileştirme sağladığını dile getiriyor.
Ayrıca Firefox’un Toplam Çerez Koruması özelliği geliştirildi. Tarayıcıda çalışan gövdeler, “gizli veri sızıntılarını önleyen çerezleri temizlemek için kapsamlı bir mantık” eklediklerini söylüyor. Ayrıca, Firefox kullanıcılarının özellikle hangi web sitelerinin yerel olarak bilgi depoladığını ayırt etmelerini kolaylaştırır.

Son olarak, Windows 10’da tarayıcıyı kullananlar, artık temel işletim sistemine eklenen Windows çoklu oturum açma kimlik bilgilerini kullanarak Microsoft hesaplarında oturum açabilir; OS erişilebilirlik ayarlarını kullanan macOS kullanıcıları, gerektiğinde Firefox’un ‘Yüksek Kontrast Modunu’ otomatik olarak açmasını takdir edeceklerdir.

Beklediğiniz gibi, bu güncellemede çeşitli hata düzeltmeleri, performans geliştirmeleri ve güvenlik yamaları da bulunur.
Windows, macOS, Linux ve Android için yükleyicileri 10 Ağustos 2021’den itibaren bulabileceğiniz Firefox 91’i resmi Firefox web sitesinden indirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir