Teknoloji

Elektroensefalografi Yöntemi ile Drone Kontrolü

Portekiz’de yapılan bir tanıtım sonrası ile Drone kontrolünde gelinen noktanın akıllara şaşkınlık verecek derece ileriye taşındığı bütün teknoloji bloglarında kendine yer buldu diyebiliriz. Takever şirketinin geliştirmekte olduğu EEG kontrolü ile Drone hakimiyeti, beyin dalgaları ile Drone üzerinde elektriksel bir hakimiyet alanı oluşturuyor.

EEG Nedir?

EEG aslında tıp alanında kullanılan ve beynin elektriksel iletkenliğinin değerlendirilmesi amacı ile kullanılan bir yöntemdir. Beyin dokusunda bulunan sinir hücrelerinin elektrotlar yardımı ile bilgisayar ortamına aktarılmasını amaçlayan bu yöntem beynin elektriksel hareketliliğini tespit etmek amacıyla da kullanılmaktadır.

Drone Kontrolü Ne Şekilde Sağlanıyor?

Bir EEG başlığı yardımı ile sağlanan kontrol, Drone kamerasından görünen görüntünün olduğu ekranın karşında pilotun yönlendirmesini sağlıyor. Pilotun bu noktadan sonra tek yapması gereken ise düşünmek. EEG kaskı sayesinde düşünülen şeyin Drone tarafından yapılması aslında bilinen bir teknolojinin farklı bir alanda şaşırtıcı bir şekilde kullanılması diyebiliriz.

Gelecekteki Hedef

Projenin geliştiricisi ve ar-ge çalışmalarının üstlenicisi olarak karşımıza çıkan Takever isimli şirket, cihazın hala geliştirilebilecek birçok özelliğinin olduğunu söylüyor. Şirkette yönetici konumunda bulunan Ricardo Mendes bu yöntemin “havacılık alanında bir devrim” olarak görüyor. Projenin bir sonraki hedefi ise “beyin dalgaları” ile uçurulabilen uçakların varlığı… Aşağıdaki videoda BBC’de de kendine yer bulmuş teknoloji haberinin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir