İncelemeler Teknoloji

Dopamin Salınımına Katkıda Bulunan ve Mutlu Eden Kulaklık Üretildi

Nervana, beyinde salgılanmakta olan dopamine katkı sağlayacak ve bu hormonun sayısını arttırarak mutluluğu tetikleyen bir kulaklık üretti.

Müzik dinlemek insanlar için çok önemlidir. Dinlemekte olduğumuz müzik, beynimizin farklı farklı şekillerde çalışmasına yardımcı olarak mod değişimi konusunda bizlere çok faydası dokunur. Psikolojik sorunları çözmek için en etkili yol olan müzik dinlemek, ne yazık ki bazı durumlarda oldukça yetersiz kalabiliyor. Müziğin bu olağanüstü etkisine katkı sağlamak için yürütülen çalışmalar Nervana adında bir teknoloji firması, beyinde üretilmekte olan dopamin hormonunun üretimini arttırmaya yardımcı olacak bir kulaklık ürettiğini bildirdi.

nufdnylfaquqvimmoov2xqorczvxq7euk3tldlvrpvoxbycvl43hdtnkunshqnjt

Dopamin hormonunun birden fazla farklı etkisi vardır. Bu etkilerin arasında keyifli ve mutlu olma, hızlı öğrenme, bağımlılık kazandırabilecek şeylere dayanıklı olma, daha iyi motive olma ve hızlı bir şekilde odaklanabilme gibi oldukça yararlı şeyler bulunmaktadır. Bu etkilerinden dolayı oldukça yararlı olarak değerlendirebileceğimiz dopamin hormonu, Nervana’nın üretmiş olduğu kulaklık sayesinde daha hızlı salgılanabilmektedir. Kulaklığın dopamin hormonu salgılamak içi izlemiş olduğu yol, beynin izlemekte olduğu yol ile hemen hemen aynı; elektrik akımı. Kulaklıkta bulunmakta olan iletkenler sayesinde vücuda elektrik sinyalleri gönderen kulaklık, beynin farklı farklı bölgelerinin uyarılmasını sağlıyor ve dopamin üretimi hızlanıyor.

Öncelik olarak Lag Vegas’ta düzenlenmiş olan Cansumer Electronics Show etkinliğinde tanıtılmış olan bu kulaklık, yakın bir tarihte satışa sunulacak. Bu deneyimi yaşamak isteyenler 300 doları gözden çıkarmaları gerekiyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir