Sponsor Yazılar

Sigarayı Azaltmanız İçin Çözüm Elektronik Sigara

a052d04f6509898dd12cc199742b587fSigaranın insan sağlığına olan etkisi gün geçtikçe daha da gün yüze çıkmaktadır. Sigara bağımlılığının zamanla artması, kullanıma başlama yaşının gittikçe küçülmesi ve sigaranın zararlarından dolayı her geçen gün insanların hayatlarının kaybetmesi gerçek anlamda büyük bir tehlike teşkil etmektedir. Bu nedenle hem sigara kullanıma teşvik edici hareketlerden kaçınılması hem de sigara kullanan bağımlıların bir an önce bu bağımlılıklarını yenmeleri gerekmektedir.

İnsan sağlığına zararlı etkisi oldukça yüksek olan sigara bağımlılığından kurtulmak için birçok yöntem bulunmaktadır ki bunların en başında elektronik sigara gelmektedir. Her ne kadar elektronik sigara da bir sigara türü olsa da normal sigara kıyasla insan sağlığına vermiş olduğu zarar yok denecek kadar azdır. Normal sigaranın içerisinde bulunan zararlı maddelerin elektronik sigarada yer almaması elektronik sigaranın insan sağlığına verebileceği zararı en düşük seviyeye çekmektedir. Ayrıca elektronik sigarada ayarlanabilen nikotin oranı sayesinde de sigara bağımlısı kişilerin elektronik sigaraya başlayarak zamanla nikotin oranlarını azaltıp sigara bağımlılığından kurtulabilmeleri de mümkündür. Bu sayede son yıllarda oldukça fazla sayıda kişi sigarayı bırakmayı başarmıştır. Sigaranın sadece kullanan kişiye değil çevresine de fazlasıyla zararı bulunmaktadır. Bir ev ortamında içilen sigaradan o ev ortamındaki bütün aile fertleri etkilenmektedir. Elektronik sigarada ise yayılan duman anında kaybolarak çevreye hiçbir zarar vermemektedir. Bu sayede de çevreye herhangi bir rahatsızlık verilmemiş olur.

Mantıksal açıdan düşünüldüğünde sigara bırakma amacıyla başvurulan elektronik sigara yöntemi yapılan deneyler sonucunda da bu alanda başarılı olduğunu kanıtlamıştır. İngiltere ‘de bir takım araştırmacının gerçekleştirmiş olduğu deney sonucunda elektronik sigara kullanan vatandaşların normal sigara kullanan vatandaşlara kıyasla daha az kanser olma riski taşıdığı tespit edilmiştir. İngiltere sınırları içerisinde geçerli olan kurallar dahilinde elektronik sigara kullanımı fazlasıyla desteklenmektedir. Ancak Türkiye ‘de elektronik sigaranın resmi olarak herhangi bir satış izni bulunmamaktadır. Bundan dolayı elektronik sigara kullanmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden sipariş vermeyi denemelidirler.

Kullanım açısından normal sigara hissiyatı veren elektronik sigaranın en büyük avantajlarından biri de maddi açıdandır. Günümüz şartlarındaki sigaraların fiyatları kişilerin kazançlarına kıyasla oldukça fazladır. Günlük sigara kullanımından hesaplandığı zamanda bir kişinin aylık kazancının neredeyse 5 ‘te 1 ‘i sigaraya gitmektedir. Bundan dolayı elektronik sigara oldukça karlı bir durumdadır. Sadece bir aylık sigara ücreti ile elektronik sigara ve tüm ekipmanları rahatlıkla alınabilir, uzun bir süre de kullanılabilir. Bu sayede vatandaşlar geçim sıkıntılarını biraz daha rahatlatabilirler. Aile içerisindeki parasal rahatsızlıklara da bu sayede çözüm bulunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir