Sponsor Yazılar

Saç Ekimi Sonrası Saçlar Kaç Ayda Çıkar?

Saç ekimi sonrası 3. ay ve takip eden 4. ayda genelde saçların çıktığı görülmektedir. Her ne kadar saçların çıkma süresi kişiden kişiye ve saç ekim yöntemine göre değişse de ilk anda 3 – 4 aylık süre önemli görülmektedir. Ancak saçların tamamen çıkması ve normal bir saç görünümüne kavuşması için ortalama olarak 6 – 12 aylık bir süre gerekmektedir.

Saç kökleri söz konusu süreler içinde kendini yenilemektedir. Saçların çıkış hızı da bu sürede yavaş yavaş hızlanacaktır. Bazı kişilerde saçlar daha hızlı çıkarken, bazı kişilerde ise saçlar daha yavaş çıkabilir. İlk birkaç ay saçların dökülmesi normaldir. Saç ekimi sonrası saçlar kişiden kişiye farklı sürelerde çıkacaktır.

Ekilen Saç Nasıl Hızlı Bir Şekilde Çıkar?

Saç ekimi sonrası 2. aydahil olmak üzere ilk 1 – 2 ay sürecin nasıl gelişeceğini belirlemektedir. Saçların operasyon sonrasında hızlı şekilde çıkmasını sağlamak için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekecektir. Bu konular arasında sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması son derece önemlidir.

Saç ekimi sonrasında saçların daha hızlı çıkmasını destekleyecek olan bazı yöntemler ve dikkat edilmesi gereken konular ise kısaca şöyledir:

  • Sağlıklı ve düzenli şekilde beslenmeye dikkat edilmelidir. Protein, demir, çinko, B vitamini yönünden zengin gıdaların yeterli düzeyde alınması gerekir.
  • Uzman önerisine göre düzenli egzersiz yapılabilir.
  • Stresten mutlaka kaçınmak gerekecektir.
  • Saç bakımında mutlaka doktor önerisine uyulması gerekir.
  • Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaçınılmalıdır.

Saç ekimi sonrasında en hızlı şekilde saçların çıkması için uzman önerilerine uyulması gerekecektir. Klinik saç ekimi profesyonel bir işlem olduğu için sağlığınızı tehlikeye atacak davranışlardan işlem sonrası kaçınmak son derece önemlidir.

Ekilen Saçların Tuttuğu Nasıl Anlaşılır?

Ekilen saç kaç günde tutar sorusuna net bir yanıt vermek mümkün değildir. Ancak ilk haftalarda dikkat edilecek bazı belirtiler saçların tutup tutmadığının bir göstergesi olacaktır. İlk 2 – 4 hafta içinde ekilen saçların dökülmesiyle beraber bu süreden sonra yeni saçların çıkması beklenir. 3 – 4 ay sonra saçların çıktığı gözlemlenecektir.

Saçlarda işlem sonrasında deride kızarıklık, şişlik gibi belirtiler varsa bu saç ekiminin başarısız olduğunu gösterebilir. Geçmeyen bu tip belirtilerin ortaya çıkması halinde en kısa sürede klinik saç ekimi gerçekleştiren uzmana ve doktora danışmak gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Saç Dökülür Mü?

Saç ekimi sonrası saç dökülmesi sürecin normal bir belirtisidir. saçlı deride ufak kesikler yapılarak uygulanan bir işlem olan saç ekimi işleminde bu kesilen ve saç ekilen bölgedeki kökler kabuk bağlar. 7 – 14 gün gibi bir sürede ise kabukların dökülmesi beklenir.

Ekilen saçlar genelde 2 ila 4 hafta içinde dökülür. Saç ekimi sonrası saçlar şok dökülmesinin ardından genelde 3 – 4 ay sonra çıkmaya başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir