Sponsor Yazılar

Rize Adıyörem Çiğköfte

Rize çiğköfte özellikle Urfa, Adıyaman yörelerine ait olan yöresel bir lezzet olan ancak Türkiye’de yaygın bir şekilde bilinen ve tüketilen bir gıdadır. Özellikle kıymayla etli bir şekilde yapılması o yörelerde daha çok tercih edilmektedir. Ancak çiğköftenin artık etsiz bir şekilde hazırlanarak birçok kişinin tüketilmesine sunulması için bu şekilde yapılması sağlanmıştır. Etli olarak yapıldığı zaman hemen tüketmek gerektiği için saklamak açısından sorun yaratacağından  bu şekilde uygulanmıştır. Adıyörem Çiğ Köfte sizlere Adıyaman yöresinin meşhur çiğ köftesini tattırmak için sizleri bekliyor. Çiğköfte özellikle o yörenin esmer bulgurundan hazırlanan kırmızıbiberle beraber yoğrularak bulgurun iyice bu şekilde pişmesi sağlanarak oluşturulur. Acı biberle bulgurun yoğrulması sonrasında pişmesi sağlanır. Çiğliği gittikten sonra  kimyon, nar ekşisi, maydanoz, nane, sarımsak ve ceviz ilave edilerek bir güzel harmanlanır bu şekilde tekrar karıştırıldıktan sonra köfteler halinde parmak şeklinde sıkılarak bırakılır.

Çiğ köfte porsiyon olarak yanında limon marul ve istenirse sosla beraber tüketilebilir.

Sizlere bu eşsiz lezzeti sunmak için Adıyörem Çiğ Köfteye  ulaşmanızı daha kolay hale getirecek internet sayfamızı  açtık. Bizlere www.rizecigkofte.com  adresimizden ulaşabilir ve siparişlerinizi mail olarak atabilirsiniz ya da 0464 217 26 26 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşarak siparişinizi verebilirsiniz.  Adıyörem Çiğ Köfte kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanmış  temiz ve sağlıklı bir gıda olarak  sunulmuştur.

Rize adıyörem çiğköfte evlerinizde, iş yerlerinizde, piknikte, özel günlerde, arkadaş toplantılarında, eğlencelerde ve daha birçok yerde pratik bir gıda olarak tüketilebilir. Üstelik bulgurun iyice yoğrularak pişşmesi sonrasında sindirim açısından hiçbir sorun yaratmaması ve kolay sindirilebilir olması günün her saatinde tüketmeniz açısından avantaj sunmaktadır. Adıyörem Çiğ köfteyi Ayrıca lavaş ekmeğin arasındadır garnitürlü olarak beraber sizlere pratik olarak sunuyoruz. İsterseniz porsiyon, isterseniz lavaş ekmek arasında sipariş verebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz takdirde yanında soslarıyla da ikram ettiğimiz Adıyörem Çiğ köfteyi mutlaka denemelisiniz.

Bu eşsiz lezzeti sizler de misafirlerinize ikram edebilir ya da sofralarınızda aperatif olarak bulundurabilirsiniz. Üstelik istediğiniz saatte siparişinizi bize ulaştırarak hızlı servisimizden yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir