Sponsor Yazılar

İYS Vatandaş Nedir?

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan İYS birçok kişi tarafından fazlasıyla merak konusu oluyor. Açılımı İleti Yönetim Sistemi olarak belirtilen İYS, vatandaşlar için oldukça faydalı bir içeriğe sahiptir. Ticari elektronik izinlerin tek noktada yönetilmesini sağlayan bir platform olarak belirtebiliriz. Bu bağlamda İYS vatandaş üzerinden ileti almak istemediğiniz platformlar için ret verebilirsiniz.

Genel anlamda İYS ile sizlere gelen mesajları, ileti veya e – postaları değerlendirebilirsiniz. İleti almak istemediğiniz kategorileri rahatlıkla engelleme alternatifine sahipsiniz. Ancak bunun için öncesinde ileti yönetim sitemi için kayıt oluşturmanız gerekmektedir. Bu sayede sizlere sunulan hizmetlerden kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Peki, İYS vatandaş nasıl bir platform ve nasıl kullanılıyor?

İYS Nasıl Kullanılır?

İYS tüm hizmet sağlayıcıların mevcut ticari elektronik ileti onaylarını kaydeden bir ulusal veri tabanına sahip sistemdir. Bu bağlamda online şekilde istediğiniz tüm işlemleri, onay ve retleri siteden gerçekleştirebilirsiniz. Alıcı olan vatandaşlar istedikleri iletiye onay verebildikleri gibi ret alternatifini de kullanabiliyorlar. Tabii bu haklarınızın hepsini İYS üzerinden gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Bu doğrultuda öncesinde İYS’nin nasıl kullanıldığına dair bilgi birikiminizin olması gerekir.

İYS kullanımı aslında oldukça basittir. Direkt olarak vatandaş İYS sitesine erişim sağlamanız gerekiyor. Sonrasında ise siteye e devlet veya direkt sistem üzerinden kaydolabilirsiniz. Bu sayede tüm ileti bilgileriniz veya elektronik izin listesi karşınıza çıkar. Böylece sistem üzerinden istediğiniz iletiler için onay veya ret işlemini yapabilirsiniz.

İYS’nin Şirketlere ve İnsanlara Faydaları Nelerdir?

İleti Yönetim Sisteminin şirketler ve vatandaşlar için büyük avantajları vardır. Özellikle de şirketler açısından sağladığı faydalar oldukça önemlidir. Küçük şirketlerin düzenli ileti gönderebileceği sistemleri olmadığı için İYS büyük fayda sağlar. Direkt sistem üzerinden düşük maliyet ile izin yönetim işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Bireyler açısından da İYS’nin faydaları bulunuyor. Ticari elektronik izinleri tek bir noktadan göndererek cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra izinsiz elektronik iletileri reddederek de mağdur durumda kalmanız önlenir. Sistem sayesinde vatandaşların güveni artacağı için ticari elektronik iletilerin pazarlama etkinliği de artış gösterir.

İYS Vatandaş Hizmetleri İçin Kaydolmak Gerekli Midir?

İYS vatandaş hizmetleri için sisteme kaydolmanız zorunlu bir durumdur. Dilerseniz direkt olarak İYS 24 sitesine da kaydolabilirsiniz. İleti Yönetim Sistemi ile uluslararası platformda iş ortağı olarak faaliyet sürdürmektedir. Bu kapsamda İYS 24 ile de belirtilen hizmetlerden faydalanabilmeniz mümkündür.

İYS sistemine kaydolabilmek için öncelikle sistemin web adresine erişim sağlamalısınız. Sonrasında ise e devlet aracılığı ile kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Böylece elektronik ileti izinlerinize sahip tüm göndericileri görebilirsiniz. Dilediğiniz göndericiyi reddedebilir dilediğinizi onaylayabilirsiniz. Sonradan onaylarınızı iptal etmek için de yine İYS hesabınıza giriş yapmanız yeterlidir. Her anlamda İYS vatandaşlar ve şirketler açısından etkili bir hizmet alanı olmaktadır. Siz de İYS kaydolarak tüm hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir