Sponsor Yazılar

Hepsiburada.com Nihayet Yenilendi !

Ben alışkanlıklarına oldukça bağlı biriyim. Kötü bir huy, kabul ediyorum ancak elimden başka türlüsü gelmiyor. Günlük hayatta yenilikleri hiç hoş karşılamıyor ve her şeyin normalde olduğu gibi kalmasını istiyorum. Hesapta olmayan değişiklikler ve gelişmeler ise, beni ciddi anlamda tedirgin edebiliyor. Bu nedenle, hepsiburada.com’un yeni tasarımına ilk başta hiç de olumlu yaklaşmadım. Neredeyse 10 yıldır kullanıyorum bu siteyi, görünümüne, kullanımına hatta rengine bile alıştım artık. Yeni tasarıma uzun bir süre geçiş yapmadım ve sanki hiç yokmuş gibi davranmaya devam ettim. Ancak sürekli karşıma çıkıp durdu. Baktım, siteyi kullanmaktan vazgeçsem daha iyisini bulamayacağım, bu nedenle biraz da zorunlu olarak denemeye karar verdim yeni tasarımı.

Başlangıcı biraz olumsuz olsa da, devamı hiç öyle olmadı ne yazık ki. İlk başlarda özellikle bir hata veya eksiklik bulmak için bakınmama rağmen, çok kısa bir süre sonra “hiç de fena olmamış” demeye başladım. İlk bir saatin sonunda ise, eski tasarıma dönmek istemiyordum artık. Benim gibi tutucu ve aksi bir adam bile bu kadar kısa süre içerisinde fikir değiştirmişse, emin olun bir hikmeti vardır! Yeni tasarıma bu kadar kısa süre içerisinde alışabilmemin temel nedeni, temiz ve ferah görünüm. Birkaç arkadaşıma daha gösterdim, hepsi de aynı şeyi söyledi: Yeni tasarım, eskisine göre çok daha rahatlatıcı duruyor. Eski tasarım iyiydi güzeldi, ben de alışmıştım ama çok fazla sayıda ürün, çok dar bir alana sıkışmış gibi duruyordu. Üstüne bir de saniye başı değişen kutuları, oradan buradan fırlayan bilgi pencerelerini ekleyin… Epey bunaltıcı bir hava oluşabiliyordu, satın almak istediğiniz ürüne ulaştıktan sonra –ki ulaşması da ayrı bir dertti- hemen siteden çıkmak istiyordunuz. Açıkçası muhteşem kampanyalar, hızlı teslimat, sürekli müşteri desteği gibi özellikleri olmasa, sırf tasarımı yüzünden uzun süre önce kullanmayı bırakırdım. Artık böyle bir ihtimal kalmadı neyse ki.

Kalmadı, çünkü dediğim gibi yeni tasarım siteden bir an evvel çıkmanızı değil, sitede kalmanızı sağlıyor. Aradığınız ürünü bulduktan sonra bile, “dur şuna da bir bakayım” derken saatler geçiyor, bir sürü şey almış buluyorsunuz kendinizi. Gerçek bir süpermarket gibi yani. Zaten online alışveriş sitelerinin en çok bu yönünü seviyorum, var olduğunu, hatta ihtiyacınız olduğunu dahi bilmediğiniz türde ürünleri size sunup, başka hiçbir şekilde sahip olamayacağınız şeyleri almanızı sağlıyorlar. Yeni tasarım sayesinde, bu husus tam manasıyla uygulanabilir olmuş artık. Üşenmedim saydım, eski ana sayfada yer alan ürün sayısı ile yeni ana sayfada yer alan ürün sayısı aynı, hatta yenisinde daha fazlası bile çıkıyor bazen. Buna rağmen, çok daha ferah ve geniş duruyor. Tasarımcı değilim, ancak menülerin yerleri değişmiş, bazıları tamamen iptal olmuş ve her şeyin boyutu biraz daha büyümüş. En azından bana öyle geldi. Teknik olarak ne yapmışlar bilemiyorum, ancak işe yaradığını kesinlikle söyleyebilirim. Gezinmek ve alışveriş yapmak, eskisinden çok daha keyifli bir hale gelmiş.

Ürünleri aramak, listelemek, karşılaştırmak… Eskiye göre çok daha hızlı ve verimli gerçekleşiyor artık. Ancak tüm bu yeniliklerin altında, halen on yıllara dayanan o tecrübeyi ve gücü hissetmeye devam ediyorsunuz, esas önemli olan o. Sadece etkileyici bir görünümden ibaret değil yani bu yenilik, eski ve daimi prensiplerinden vazgeçmeden görünümlerini modernleştirmişler sadece. Eh, benim gibi tutucu adamın kabul edebileceği tek yenilik de böylesidir zaten. Beni alışkanlıklarımı değiştirmek zorunda bırakmadığı için, hepsiburada.com’a bir kez daha teşekkür ediyorum.

2 thoughts on “Hepsiburada.com Nihayet Yenilendi !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir