Sponsor Yazılar

E-Kampüs

Anadolu Üniversitesi’ne ait olan e-kampüs sistemi sistematik bir tasarım olup uzaktan ve açık öğrenme hizmetlerinin etkin şekilde sunulmasını sağlar. Anadolum projesi kapsamında olan bu sistemde modüller yer almakta ve bunlar sürekli güncellenmektedir. Böylece tüm eğitim süreci iletişim ve öğrenme teknolojilerine odaklanarak güncel kalmaktadır. Bu uygulama sayesinde öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve etkileşimi en üst seviyede tutmak hedeflenmiştir.

E-Kampüs İçeriği Nedir?

E-kampüs içeriği geniş tutulmuştur. Platformda mobil uygulama, canlı ders yani e-seminer platformu, öğrenci analitiklerinin takip edilmesi ve öğrenme yönetim sistemi gibi hizmetler vardır. Ayrıca ünite özet videoları, sorularla öğrenelim, ünite özetleri, farklı dijital kitap çeşitleri, alıştırmalar gibi öğrenmeye katkı sağlayacak içerikler yer almaktadır. Bunlara erişebilmek için sisteme giriş yapılması gerekir.

E-Kampüs Nasıl Kullanılır?

E-Kampüs kullanımı için öğrenciler üniversite bilgileri ya da e-devlet bilgileri ile sisteme giriş yapmalıdır. http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre yazılarak sisteme girilebilir. Öğrenciler sistemden kendilerine atanmış olan dersleri sertifika dersleri- diğer organizasyonlar başlığından görebilirler. Her bir dersin altında o derse ait içerikler yer almaktadır. Sistemi aktif olarak kullanabilmek için yeterli hızda internet bağlantısının olması gerekecektir.

Anadolu Üniversitesi E-Kampüs Sistemi

Anadolu Üniversitesi ders çalışma platformu olarak hizmet veren e-kampüs sistemi açıköğretim fakültesi öğrencilerinin durumları ile ilgili bilgi alabilmesini sağlar. Bu sistem üzerinden bölüm duyuruları takip edilebilir, öğrenci topluluklarının faaliyetlerine ulaşılabilir. O yıl için geçerli olan akademik takvim de sisteme yüklenmiş olup böylece ders ve sınav haftaları düzenli olarak takip edilebilir. Uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler için online deneme sınavı çalışmaları düzenlenmekte ve bunlara e-kampüs üzerinden erişilmektedir. Eğer daha önce girilmiş olan online deneme varsa bunun sonuçları da platform aracılığıyla öğrenilebilir. https://www.habernediyor.com/bilim-teknoloji/e-kampus-h49111.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir