Sosyal Medya

İzleyicileri Videolarda Yönlendirme!

Daha önce videoyu izleyenleri videolarda yönlendirme diye bir şey duydunuz mu? Aslında bu tabir tamamen bizim ürettiğimiz bir şeydir ancak önemi oldukça büyüktür. Kesinlikle dikkat edilmelidir. Abone sayısının artmasına yarar sağladığı gibi izlenme sayısını da artırır. Bununla birlikte ortalama kanal izlenme sayısını en üst noktalara taşıyabilir. Tabii bir de farklı kanallarınız bulunuyorsa, o kanalların abone sayısını da artırabilir. Peki ama bunu nasıl sağlayabiliriz? İzleyenleri videolarda yönlendirme ne demektir ve önemi nedir? Tüm bu sorularınız için yazımızın devamına bakmanız sizin için yararlı olacaktır.

Videolarınızda izlenme sayınızın oldukça düşük olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman kesinlikle burada bahsetmekte olduğumuz izleyenleri videolarda yönlendirme konusuna özen göstermelisiniz. Eğer böyle bir şeyin ne demek olduğunu bilmiyorsanız, işte biz site tüm detayları ile anlatıyoruz.

İzleyenleri Videolarda Nasıl Yönlendirebilirsiniz?

Bir video yüklediniz ve o video üzerinden çok daha fazla beğeni almak istiyorsunuz? Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Gerçekten son derece mühim bir konu olduğunu anlamışsınızdır. Eğer videolarınız daha fazla beğeni alsın, kanalınızın abone sayısı artsın, çok daha fazla kişi tarafından izlensin istiyorsanız, kesinlikle yazımızın devamında yer alan maddelere dikkat etmelisiniz. Bununla birlikte izleyenleri yönlendirmenin hangi konularda yarar sağladığını da bilmelisiniz.

Videonuzu izleyen kişileri yönlendirmeniz, o videonun veya farklı bir videonun daha fazla izlenmesini sağlayabilir. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Öncelikli olarak o video için bir kart ekleyebilir ve kartı koyacağınız saniyede, şu sağ üstte bulunan karta tıklayarak şu videoma gidebilir ve son derece eğlenceli zaman geçirebilirsiniz diyebilirsiniz. Böylece farklı videonuz daha fazla izlenmiş olur.

Videolarınıza gelen beğeni sayısının daha fazla olmasını istiyorsanız, videonuzun başında, ortasında veya sonunda lütfen videoyu beğenin veya videomu beğenebilir ve bana destek olduğunuzu gösterebilirsiniz şeklinde konuşmalar yapabilirsiniz. Böylece çok daha başarılı bir şekilde beğeni almış ve izleyicilerinizi yönlendirmiş olursunuz.

Kanalınızın abone sayısını artırmak için yine izleyicilerinizi abone ol butonuna yönlendirebilirsiniz. Bunu yapmanın çok farklı yolları bulunmaktadır. Öncelikli olarak videonun başında, ortasında veya sonunda ya da her bir videonun tüm bu zaman çizelgelerinde lütfen kanalıma abone olun, abone olur musunuz gibi cümleler kullanarak izleyenlerinizi abone olma butonlarına yönlendirebilirsiniz. Bu, abone sayınızı doğrudan artıracaktır. Tabii bir de sözlü olarak değil, görsel olarak da abone olmalarını sağlayabilirsiniz.

Görsel olarak onların abone olması için bilinçaltlarına mesaj gönderebilirsiniz. Bunun için videonuzun herhangi bir zaman çizgisi üzerine abone ol butonu koyabilir, onu güzel animasyonlar ile süsleyebilir ve eliniz ile işaret ederek sevimli bir şekilde izleyenlerinizi kendinize çekebilirsiniz. Bir diğer farklı yolu ise yazımızın devamında bulunmaktadır.

Bitiş Ekranı Son Derece Önemlidir

Videolarınızın her birine bitiş ekranı koymanız son derece önemli olacaktır. Bildiğiniz gibi bitiş ekranları 20 saniyeliktir. Kendiniz video bittikten sonra 20 saniyelik bir bölüm ayırabilir, müzik koyabilir ve harika bir resim ile orayı canlandırabilirsiniz. Daha sonra Youtube video düzenlemelerinden bitiş ekranı ekleyebilirsiniz. Bitiş ekranlarınızda doğrulanmış ikinci kanalını, kendi kanalınızı, abone ol butonlarını veya diğer videolarınızı yerleştirebilirsiniz. Unutmayın ki bitiş ekranları son 20 saniyede görünür ve her birine 4 farklı öge koyulmaktadır. Eğer bitiş ekranı nedir ve ne işe yarar gibi sorularınız bulunuyorsa, yine sitemizden bu sorularınızı giderebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir